El mercat britànic és cabdal en el negoci de l’allotjament turístic a la Costa Daurada. El 65% del turisme que mou l'aeroport de Reus prové d’aquestes illes.
"Pel que fa a l'impacte del Brexit per a l'exercici turístic d'aquest any, segons previsions a mes de febrer, no hi ha afectació negativa". Així de contundent s’ha pronunciat Marta Marrero, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en relació amb la possible afectació de l’afluència dels visitants de les illes britàniques a la Costa Daurada. Marrero afegeix que “el nivell de reserves a data d'avui va fins i tot una mica per sobre de l'any passat”.
La por al Brexit no sembla que afecti, de moment, el negoci turístic a la Costa Daurada i en aquesta línia es manifesta també Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT): "Ara per ara no sembla que hagi de ser problemàtic el mercat britànic per a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre".
Un de cada deu turistes que visita el territori tarragoní prové del Regne Unit. El turista anglès representa el 10% del total de visitants en una destinació on predomina majoritàriament el mercat nacional -el 50% és turisme provinent de Catalunya o l'Estat-. És el tercer client a la demarcació de Tarragona, amb un total de 2.219.000 pernoctacions l'any 2019, segons l'Observatori del Departament d'Innovació Turística d'Eureca, però a les platges de la Costa Daurada se situa com a segon client.
El transport aeri també és un dels que poden patir un impacte més negatiu pel Brexit, tenint en compte que l'aeroport de Reus va moure 678.000 passatgers britànics l'any passat, un 65% del total. Amb tot, igual que el sector hoteler, l'aeroport no percep afectació. "Fins el 31 de desembre de 2020 està en vigor un període transitori pactat entre la UE i el Regne Unit, durant el qual, i mentre es negocia la relació futura entre ambdós, en manté l'estat actual en el sector de l'aviació", diu Aena.