La trobada entre els professionals del sector s’havia de fer presencialment, però la Covid-19 ho va impedir. L’edició del 2021 es farà el 6 i 7 de maig.
El present i el futur del sector agroalimentari en un moment on la Covid-19 ho ha condicionat tot, fins i tots els congressos, com és el cas de l’Agrifood 2020, que per culpa de la pandèmia s’ha celebrat per primera vegada de forma virtual. Un total de 22 persones van seguir les diferents ponències del portaveus de la indústria agroalimentària.
La primera ponent internacional convidada en intervenir va ser Emily French, Managing Director de Consili Agra, que va analitzar els mercats internacionals de cereals i la influència que tindran en els preus les collites en els països de major producció. Tot seguit, el següent ponent va ser David Salrá, Marketing & Commercial Manager Cefetra, que va destacar el lideratge d'Espanya en el mercat agroalimentari mundial i va analitzar els factors econòmics, polítics,tecnològics i socials interns i externs que influiran en el comportament del mercat local de cereals. L'última persona en analitzar el mercat agroalimentari, abans de la taula rodona, va ser Nan-Dirk Mulder Senior Global Specialist Animal Protein de RaboBank. L'especialista holandès va analitzar els efectes de la Covid-19 i l'evolució de la indústria càrnia en els pròxims anys. L'expert preveu una baixa en el consum de proteïnes i va vaticinar una recuperació per al 2025, per recuperar els nivells previs a la pandèmia.
Seguidament hi va haver una taula rodona on van participar Pedro Cordero, General Manager de Nanta, Josep Ribó, Operational Director de la Corporació Alimentaria Guissona, Sebastià Arnau director de compres de Cegeco / Vall Companys, José Luís Rey director de compres de Coren.
L’edició del 2021 se celebrarà presencialment el 6 i 7 de maig.