Entre les partides destacades, s'ha dotat al Pla d'Acció Municipal (PAM) amb 31 milions d'euros: els 6 milions per a despesa corrent dels ajuntaments i, sobretot, els 25 milions per a programes d'inversió, ja des del mateix 1 de gener.
"La inversió pública està cridada a ser protagonista dels propers temps contribuir a superar males èpoques per a l'economia”. Així justifica Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, el pressupost previst d’aquesta institució per al 2021. Es tracta de 159,5 milions d’euros que en paraules de la presidenta han de servir per a mitigar la crisi social provocada per la Covid-19. Llauradó ha destacat “la bona salut de les finances de la Diputació de Tarragona”, un fet, segons ha assegurat, que fa possible poder encarar inversió pública a “càrrec d'endeutament". Així, l'amortització de 4,9 milions d’euros aquest 2020 ha permès liquidar completament el deute contret anys anteriors amb entitats bancàries.
Entre les partides destacades, s’ha dotat al Pla d'Acció Municipal (PAM) amb 31 milions d’euros: els 6 milions per a despesa corrent dels ajuntaments i, sobretot, els 25 milions per a programes d'inversió, ja des del mateix 1 de gener. Així, es preveuen noves subvencions per a entitats socials de la demarcació, ja que tindran un paper essencial en la gestió del benestar de les persones en els propers mesos. També hi haurà un altre cop una convocatòria ajuts per a microempreses i professionals de l'àmbit de la cultura, i per a la millora d'immobles de titularitat municipal per destinar-los a habitatge social. A més, s'augmenta respecte d'exercicis anteriors l'aportació a tres entitats dedicades a l'atenció social i a la lluita contra l'exclusió: el Banc dels Aliments, Càritas i la Creu Roja. A més, s’ha mantingut l’aportació a la Federació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona en un moment de gran dificultat per al sector.
“El pressupost té la mirada dels temps presents. La pandèmia ens ha fet orientar l'acció de la Diputació a intensificar les accions que ajudin a la competitivitat del territori i a fer-lo més sostenible i connectat. Augmentar la inversió del món local, com preveu el pressupost, és una bona política social", diu Quim Nin, vicepresident primer de la Diputació.
Durant la presentació dels pressupostos, la presidenta Noemí Llauradó ha destacat l'acord imminent entre la Diputació i la Generalitat per a l'execució d'un pla de millora en vialitat local a les carreteres de la demarcació, que representarà una inversió de 10,3 milions d’euros per part de la Diputació i de 13 milions d’euros de l'administració de la Generalitat durant el període 2021-2024.