Les empreses que formin part de la FP Dual podran tenir alumnes de pràctiques durant gairebé un any sencer. S’ha incrementat, doncs, les hores de pràctiques fins al miler.
Un total de 30 empreses han participat en la jornada de difusió de la FP Dual organitzada per la Cambra de Reus i l’Institut Baix Camp. Aquesta jornada tenia l’objectiu d’explicar les novetats en la normativa d’aquesta modalitat d’ensenyament en què les empreses podran tenir alumnes de pràctiques fins a gairebé un any sencer.
Les empreses poden triar aquests alumnes de pràctiques mitjançant un procés de selecció molt semblant al que es faria en el mercat laboral perquè podran veure els currículums dels aspirants i fer entrevistes.
Les hores de pràctiques s’han incrementat fins al miler, incloent un període de prova de 100 hores. Un cop superat aquest període, l’alumne en pràctiques rebrà rebrà una beca salari que correspon entre el 50% i el 70% del salari mínim interprofessional, depenent del tram de la formació i de si es tracta d'un alumne de grau mig o superior. L'empresa haurà de donar d'alta a l'alumne a la Seguretat Social com a becari, un tràmit que li suposa la bonificació del 100% de les quotes. Aquest nou sistema busca incrementar la corresponsabilitat en la formació De l'alumne entre el centre educatiu i l'empresa.
“S’ha de destacar la recuperació de la figura de l’aprenent, tan vinculada al nostre teixit empresarial”, ha dit el president de la Cambra, Jordi Just. Per la seva banda, el Director de l'Institut Baix Camp, Josep Lluís Queralt, ha ressaltat que cal que "l'alumnat adquireixi competències acadèmiques i professionals i la Dual ofereix tots aquests beneficis per la formació i el món empresarial". Per aquest motiu, segons Queralt, "la col·laboració amb la Cambra és un puntal, necessitem estar amatents al que necessita el teixit empresarial de les nostres comarques".