Les sessions van començar al mes de gener i han constat de 100 hores de formació en realitat virtual i augmentada i en el sector del turisme de negocis. Un cop finalitzada la fase de formació, els participants van rebre 60 hores d'acompanyament especialitzat per a desenvolupar els seus projectes, que s'han materialitzat en dues propostes.
El programa Enginy de formació en realitat virtual i augmentada per a fires i convencions impulsat per REDESSA i la Fundació Autoocupació, amb la participació del Clúster TIC, han tancat la seva formació presentant dos projectes finals. Enginy forma part del programa Primer de Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.
Les sessions van començar al mes de gener i han constat de 100 hores de formació en realitat virtual i augmentada i en el sector del turisme de negocis. Un cop finalitzada la fase de formació, els participants van rebre 60 hores d'acompanyament especialitzat per a desenvolupar els seus projectes, que s'han materialitzat en dues propostes. La primera, dedicada a la comercialització d'un software per visualitzar, configurar i simular espais firals mitjançant tecnologies immersives. I la segona, centrada en una app que millora l'experiència de la visita a fires, promocionant el territori i les experiències turístiques a través de punts de realitat augmentada. Aquest segon projecte està en fase de sol·licitud de participació en la Incubadora TIC, amb la finalitat d'analitzar la viabilitat de constituir-se com a empresa amb la consultoria i el mentoratge personalitzat d'aquest programa d'acompanyament a projectes de base tecnològica.
“Fem un balanç positiu d'aquesta experiència que ens ha permès experimentar amb les últimes tecnologies per un sector que està en un procés de digitalització molt important, com és el del turisme de reunions", diu Teresa Pallarès, regidora d'Economia i Coneixement.
Entre els ponents d'aquesta edició del programa Enginy, destaca la participació de Sònia Serracarabassa, directora del Catalunya Convention Bureau; Anna Font, CIO de Fira de Barcelona; Jaume Boltà, Fundador de Bocemtium i Patricia M Val, Executive Producer a FuturaSpace. Tots ells amb responsabilitats en algunes de les institucions i empreses més importants tant del sector MICE com el vinculat a les noves tecnologies al país. Pel que fa a la formació en realitat virtual i augmentada, s'ha fet de la mà de dues empreses del Clúster TIC: Invelon i Digivision.