En els últims escales importades fins a Tarragona, l'ocupació total del servei ha estat prop del 94%, augmentant l'eficiència per unitat de transport arribada.
El Port de Tarragona ha presentat la nova ruta RO-RO amb Turquia en una jornada conjunta amb Cambra de Comerç de Tarragona, Lleida, Tàrrega, Reus, Tortosa i Valls en una jornada virtual titulada "TARRAGONA-IZMIR: un nou servei Ro-Ro ràpid". L'acte ha estat organitzat per les diferents Cambres de Comerç, el Port de Tarragona i Ekol Logístic. En aquest webinar hi han assistit virtualment 60 persones i s'ha explicat en detall la nova ruta comercial que es va iniciar el passat mes de febrer al Port de Tarragona, una oportunitat de creixement per a les empreses del territori. L'acte ha comptat amb la benvinguda del president del Port, Josep Maria Cruset, mentre que la presentació del nou servei Ro-Ro, les seves característiques i els principals avantatges ha anat a càrrec de Genoveva Climent (Directora comercial del Port Tarragona) i Alfio Centocinque (Director General de Mercaderies d'Ekol Logistics).
El Port Tarragona iniciarà nous serveis per ferrocarril amb el centre de la península, Anvers i Ludwigshafen. El primer tren en entrar en servei, previst per al mes de maig d'enguany, és el que unirà el Port de Tarragona amb Azuqueca de Henares (Madrid). Els altres dos trens previstos, uniran el Port amb dos importants nodes logístics del nord d'Europa, Anvers i Ludwigshafen. La ruta en Anvers està previst que entri en funcionament en un termini de dos mesos mentre que la ruta amb Alemanya encara no té data definida. Aquest servei fa que Tarragona sigui el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, en només 2,5 dies, i atès que es tracta d'una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils.
La tendència d'aquest nou servei, des de la seva posada en funcionament, és clarament a l'alça. En els últims escales importades fins a Tarragona, l'ocupació total del servei ha estat prop del 94%, augmentant l'eficiència per unitat de transport arribada.