Ascó promou l’emprenedoria autòctona amb el suport dels Fons de Transició Nuclear

Una jornada formativa apropa als potencials emprenedors les claus de l’autoocupació i la compravenda d’empreses i posa exemples de casos d’èxit al municipi

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ascó, Carolina Baiges, i el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Francesc Barbero, durant la inauguració de la Jornada.
Redacció / Ascó

L’Ajuntament d'Ascó, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ha organitzat avui la I Jornada d'Emprenedoria d'Ascó. Una iniciativa que arriba en el context del procés de diversificació econòmica iniciat a Ascó que rep l'impuls dels Fons de Transició Nuclear. Uns recursos que en els propers anys aportaran al municipi una important injecció econòmica per ajudar a consolidar alternatives empresarials al sector de l'energia nuclear, que des dels anys 80 del segle passat ha estat el gran motor a Ascó i a bona part de la Ribera d'Ebre.

Carolina Baiges, tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ascó, ha subratllat en el seu parlament inaugural que "emprendre negocis a Ascó és possible, com demostren els casos d'èxit que ja tenim al municipi". Baiges ha identificat "un moment d'oportunitat per als emprenedors locals per l'impacte dels Fons de Transició Nuclear, dels que ens en podrem beneficiar durant els propers anys per diversificar la nostra economia". En aquest sentit, Baiges considera que "l'emprenedoria és clau" i ha remarcat que "a banda dels recursos econòmics des de l'Ajuntament d'Ascó oferim un gran ventall de serveis d'acompanyament per donar les eines que necessiten els emprenedors, els més joves i els no tan joves per consolidar els seus negocis".

Per la seva banda, Francesc Barbero, president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ha posat el focus en què "a la nostra comarca l'esperit emprenedor ha tingut menys empenta que a altres, per la presència de grans empreses que demanen gent formada i que ofereixen bones condicions de salari i estabilitat, però hem de fer que això canviï i jornades com aquesta són molt importants en aquest sentit". Barbero ha reiterat que "cal donar eines als emprenedors autòctons per tirar endavant els seus negocis".

La jornada, a la que s'han inscrit una vintena de persones, ha contat de tres blocs. En el primer, el focus s'ha posat en tot el que cal tenir en compte per iniciar un projecte d'autoocupació. La segona sessió d'aquesta I Jornada d'Emprenedoria d'Ascó s'ha centrat en els mecanismes de compravenda d'empreses, un àmbit que facilita el relleu generacional.

Per acabar, en el tercer bloc, els protagonistes han estat dos casos d'èxit d'Ascó: l'empresa Nemon Trade Energy, creada a l'any 2013 per Nàdia Contreras i la seva parella Ivan Solé i que, des de la seva seu del polígon industrial d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre, s'ha convertit en un referent a l'Estat en software per al sector energètic; i Le'Scènica, una escola de dansa i arts escèniques liderada per Júlia Filella que s'ha consolidat gràcies a l'èxit que ha tingut amb alumnes d'Ascó i dels municipis del voltant.

Notícies relacionades