El president i CEO del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Josep Mateu, va ser ahir a la nit el protagonista d'un nou sopar col·loqui organitzat per la Fundació Gresol. Durant la seva intervenció, davant més de mig centenar d'assistents, el màxim responsable del RACC va fer una exposició sobre les activitats i projectes de futur de la seva organització i també va posicionar-se sobre temes d’actualitat, la seguretat viària, la futura posada en marxa del cotxe autònom o la "imparable" revolució de la mobilitat.
Josep Mateu va mostrar-se molt preocupat per la sinistralitat a l'N-340, on últimament s'han registrat diversos accidents mortals a la demarcació de Tarragona. Mateu va exigir a l'Administració central que faci ja el desviament de camions cap a l'autopista AP-7: "el nostre objectiu és zero morts -va etzibar-i som molt bel·ligerants amb el tema de l'N-340". Mateu va afegir que periòdicament el RACC fa reivindicacions al Govern estatal en aquesta línia. "És una vergonya que avui en dia tinguem una carretera com l'N-340", va reblar durant el sopar col·loqui celebrat al Restaurant Castillo de Javier de Salou.
El president del RACC va explicar que la mobilitat experimentarà una gran transformació durant els pròxims anys i a les grans ciutats cada vegada la gent optarà menys per tenir un cotxe en propietat i s'imposarà el model de compartir i de pagar només per l'ús. "Cada vegada hi haurà menys gent amb cotxe privat", va indicar Mateu.
El president del RACC, preocupat per la sinistralitat de l’N-340, demana a l’estat espanyol que desviï ja els camions cap a l’AP-7
A més a més, va afegir que l'arribada del vehicle autònom avançarà més ràpid del que es preveu, tot i l'accident mortal que va haver-hi als Estats Units fa pocs dies. "Parlem d'aquí a 5-10 anys", va subratllar. "Fins i tot, arribaran els taxis robot", va comentar.
El CEO del RACC també va manifestar que serveis com el que ofereix Uber són impossibles de frenar, per la qual cosa, en la seva opinió, el sector del taxi haurà d'adaptar-se a un nou model del transport. Així mateix, preveu que el vehicle privat desapareixerà del centre de les ciutats.
Pel que fa estrictament al RACC, Josep Mateu va recordar que l'entitat farà 112 anys el 2018 i que, amb el lema de "som per ajudar", treballa en tres branques: l'esportiva, la relativa a la Fundació RACC, molt activa en temes de mobilitat, i l'empresarial, que sosté l'estructura global. El RACC compta amb 1.400 treballadors i al voltant de 900.000 socis.