Els canvis d'hàbits dels consumidors, cada vegada més exigents, i que demanen productes de més qualitat, de proximitat, amb un origen certificat i propietats saludables, són els eixos del creixement del sector agroalimentari a les comarques tarragonines. Aquesta tendència ha marcat les conclusions de la taula rodona anual del sector, que organitza cada any l'Indicador d'Economia i que s’ha fet aquest divendres al matí a les instal·lacions de firaReus.
Amb el leiv motiv “L’alimentació saludable: reptes i oportunitats”, l’Indicador d’Economia ha tornat a reunir al voltant d’una taula els màxims responsables de les empreses sel sector agroalimentari del territori tarragoní.
Teresa Hechavarría, del Grup Pintaluba; Francesc Puiggròs, d’Eurecat (antic Centre Tecnològic de Nutrició i Salut); Juli Tecles del Grup Borges; Pere Mateo d’Unió Corporació Alimentària; Pere Ferré, de Coselva i Antoni Pont, de Crisolar, han coincidit a dir que el consum segueix la tendència a l’alça, però que els hàbits dels consumidors són cada vegada més exigents i, per això, omplen la cistella de la compra amb productes amb denominació d’origen, de proximitat o Km0, ecològics, sostenibles i, cada vegada més, saludables. Productes, en definitiva, que aportin un valor afegit a l’alimentació.
Aquest és un canvi de tendència que les principals empreses del sector han constatat respecte als anys anteriors, en que els consumidors es fixaven, sobretot, en el preu dels productes i les marques blanques dominaven el consum. Per tot això, els assistents han remarcat que en l’actualitat la innovació en el sector alimentari pren més força que mai, i que “cal desenvolupar aquests productes que demanen els consumidors".
El número d’abril d’Indicador d’Economia dedicarà unes pàgines a aquesta taula rodona amb altres continguts relacionats amb el sector agroalimentari del Camp de Tarragona.