Fundación Repsol obre les inscripcions de la 9a edició del Fons d'Emprenedors

L'objectiu és donar suport a start-ups amb projectes innovadors i les empreses seleccionades rebran fins a 120.000 euros en un any

Una imatge d'Orchestra Scientific quan va ser seleccionada en el projecte. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

En anteriors edicions algunes empreses tarragonines van ser seleccionades per a rebre els ajuts, com va ser el cas d’Orchestra Scientific.

Una gran oportunitat per a empreses innovadores. Fundación Repsol ha obert el període d’inscripcions del Fons d’Emprenedors, una convocatòria que té com a objectiu donar suport a start-ups amb “projectes innovadors per a la indústria energètica, la mobilitat o l'economia circular”. Així, un total d’entre sis i vuit empreses seran les que podran rebre els ajuts en aquesta acceleradora d’start-ups.

Les empreses seleccionades rebran fins a 120.000 euros en un any, així com assessorament per part d’un equip de mentors i la possibilitat de realitzar proves pilot a les instal·lacions de Repsol. Les inscripcions estaran obertes fins al 4 de març i s’han de complimentar a www.fundacionrepsol.com.

La convocatòria s'adreça a petites i mitjanes empreses de base tecnològica d'àmbit internacional, ja que no cal que els equips es moguin de les seves ubicacions.

El programa d'acceleració de Fundación Repsol dona suport a start-ups que treballen en solucions innovadores en diferents àmbits:

  • Economia circular.
  • Tecnologies per obtenir o per utilitzar materials de més valor afegit o altes prestacions per a la indústria química.
  • Tecnologies disruptives per al mercat elèctric i la mobilitat.
  • Eficiència en operacions a la indústria del petroli i del gas.

Empreses tarragonines triades

Tot i que és una convocatòria estatal, en la història d’aquesta iniciativa (aquesta és la 9a edició i s’han ajudat un total de 54 empreses) algunes de les companyies seleccionades han estat de les comarques tarragonines. Va ser el cas d’Orchestra Scientific, una empresa que produeix a escala industrial les membranes més selectives de CO2 del mercat, que permeten, a més, reduir la pressió d'operació fins i tot al nivell de la pressió atmosfèrica. Els mòduls de membrana mantenen els avantatges dels mòduls convencionals per a la separació de gasos disponibles al mercat: modularitat, fàcil operació i baix manteniment, però eliminant els seus principals inconvenients: plastificació (enverinament per H2S o aigua) i baixa selectivitat. L'augment en la selectivitat redueix els costos d'operació fins a un 25% en aplicacions com separació del metà en el biogàs.

Notícies relacionades