Durant la jornada s'ha reivindicat també la creació d'una Agència Catalana Aeroportuària i un model de gestió que superi els centralismes.
El director del Centre d'Estudis de Transport per a la Mediterrània Occidental i expert en qüestions aeroportuàries, Óscar Oliver, ha defensat avui a la Cambra de Comerç de Reus que les institucions del territori han de seguir treballant per "aprofundir en la gestió individualitzada de l'Aeroport de Reus". Oliver ha estat el ponent principal d'una nova jornada de la Fundació Cercle d'Infraestructures, en aquest cas centrada en el futur del model aeroportuari català.
Aquest expert considera que "el cas de Reus és un bon exemple de gestió individualitzada", tot i que, segons ell, "s'ha d'anar a més". En aquest sentit, el director del Centre d'Estudis de Transport per a la Mediterrània Occidental ha dibuixat un escenari d'oportunitats davant la saturació de l'Aeroport del Prat: "Reus ha de fer compatible el servei al territori amb tenir un rol complementari del de Barcelona" i ha recomanat a les institucions implicades que hi hagi una estratègia de promoció "més enllà del turisme, un sector que per volum ha de ser molt important a l'hora de captar línies i companyies, però l'Aeroport ha d'estar al servei dels altres motors econòmics del territori".
En la mateixa línia s'han manifestat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, i el de la Fundació Cercle d'Infraestructures, Pere Macias. Just coincideix en "el moment d'oportunitat per a l'Aeroport de Reus" i ha apel·lat a "la unitat del territori per reclamar el que l'Aeroport necessita, com l'Estació Intermodal que el connecti ferroviàriament amb Barcelona". Macias ha compartit aquests reivindicacions i ha defensat un "gran acord de país per impulsar un sistema aeroportuari propi".
Durant la jornada s'ha reivindicat també la creació d'una Agència Catalana Aeroportuària i un model de gestió que superi els centralismes.