Els responsables del parc asseguren que han pres totes les mesures de seguretat perquè els visitants estiguin tranquils i gaudeixin de les seves instal·lacions amb tota confiança. De fet, aquest jardí històric s'ha deixat aconsellar pels experts d'ICOMOS a Espanya (organisme que depèn de l'UNESCO i que s'encarrega dels monuments i llocs emblemàtics).
Un 30% dels 115.000 visitants del 2019. Aquests són els càlculs que els responsables del Parc Samà estimen per enguany després de l’epidèmia de coronavirus. És a dir, una afluència de 34.500 persones. "Confiem que les fronteres es vagin obrint progressivament a el mercat nacional i estranger, i que Cambrils i la Costa Daurada ja estiguin ben posicionats com destinacions segures”, diu Francisco Javier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà.
Els responsables del parc asseguren que han pres totes les mesures de seguretat perquè els visitants estiguin tranquils i gaudeixin de les seves instal·lacions amb tota confiança. De fet, aquest jardí històric s’ha deixat aconsellar pels experts d’ICOMOS a Espanya (organisme que depèn de l’UNESCO i que s’encarrega dels monuments i llocs emblemàtics). "El Parc Samà, juntament amb l'Alhambra de Granada i els Jardins d'Aranjuez, està sent pioner en la gestió d'aquests espais patrimonials durant i després del confinament. És el primer a obrir les seves portes i creiem que la seva estela va ser seguida a tot Espanya; tenen el nostre ple suport, perquè ho han fet d'una forma realment exemplar amb les màximes garanties", diu Jordi Tresserras, vicepresident d’ICOMOS Espanya, que també va ser present en la reobertura del Parc Samà.
La reobertura de parc ha permès rescatar d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a 10 treballadors i des de la direcció s’espera treballar amb els propietaris de segona residència -Aragó, Navarra i País Basc, principalment- fins que es permetin els desplaçaments entre províncies.