Aturem BCN World i el Gepec assenyalen que la decisió comportarà "la més que possible cancel·lació" del contracte de compravenda dels terrenys entre la Caixa, l'Incasòl i Hard Rock, valorat en 120 MEUR, atès que nombroses clàusules de l'acord quedaven supeditades a la no existència d'una sentència contrària. Per tot plegat, els opositors demanen al Govern que "desisteixi definitivament" del projecte.
Cop molt dur al projecte de Hard Rock. La secció tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el Pla director urbanístic (PDU) de reordenació de l'àmbit del centre recreatiu turístic de Vila- Seca i Salou. La declaració de nul·litat ha afectat el Sector 1 d'aquest pla, que és on es preveia construir el complex del Hard Rock. El Tribunal assegura que els espais lliures previstos en aquest sector «no gaudien de la funcionalitat adequada», a banda que «bona part del sòl» destinat a aquests usos es troba «en una zona de risc d'accidents greus, provinents de la indústria química». D'aquesta manera, el jutge resol el contenció plantejat per la plataforma Aturem BCN World i per l'entitat ecologista GEPEC.
En el seu escrit, els magistrats han estimat els arguments pels quals els demandants havien denunciat que les zones verdes, espais lliures i equipaments públics previstos es situaven en zona de risc químic. Aquest fet contravenia la jurisprudència i normativa sectorial per la qual en zones de risc és incompatible situar zones verdes i equipaments públics, doncs no és possible el gaudi i benestar d'aquest espai per part de les persones el gaudi de les persones.
Demanen que s’abandoni definitivament el projecte
L'assemblea Aturem BCN World i l'entitat ecologista GEPEC-EdC han celebrat aquest dimarts com una "victòria" que el TSJC hagi estimat parcialment el recurs contenciós administratiu que van presentar contra el Pla Director Urbanístic (PDU) de BCN World -ara Hard Rock- i que s'ha resolt amb la nul·litat de part del sector per risc químic. En un comunicat, ambdues entitats assenyalen que la decisió comportarà "la més que possible cancel·lació" del contracte de compravenda dels terrenys entre la Caixa, l'Incasòl i Hard Rock, valorat en 120 MEUR, atès que nombroses clàusules de l'acord quedaven supeditades a la no existència d'una sentència contrària. Per tot plegat, els opositors demanen al Govern que "desisteixi definitivament" del projecte.
"Aquesta victòria és un pas més en el procés d'ensorrament d'aquest projecte fallit des de que va néixer", han manifestat Aturem BCN World i el GEPEC-EdC després que s'hagi conegut la sentència de la secció tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC.
Segons destaquen les dues entitats, els magistrats han estimat els arguments pels quals havien denunciat que les zones verdes, espais lliures i equipaments públics previstos es situaven en zona de risc químic. "Aquest fet contravenia la jurisprudència i normativa sectorial per la qual en zones de risc és incompatible situar zones verdes i equipaments públics, doncs no és possible el gaudi i benestar d'aquest espai per part de les persones el gaudi de les persones", apunten.
L'assemblea i l'entitat ecologista constaten que, amb aquesta sentència, el tribunal declara la nul·litat de l'ordenació del Sector 1 (Complexos Turístics Integrats), que és el que concentra bona part de l'edificabilitat del Pla Director Urbanístic, el qual inclou els terrenys on estava previst el desenvolupament dels complexos recreatius, comercials i de casinos.
Salou i Vila-seca volen salvar el projecte
Els alcaldes de Vila-seca i Salou insten el Govern a modificar amb celeritat el Pla Director Urbanístic (PDU) del sector on s'ha de construir el projecte Hard Rock i que el TSJC ha tombat parcialment en considerar que les zones verdes, espais lliures i equipaments s'ubiquen en una zona de "risc d'accidents greus" per la proximitat del polígon químic. Tots dos han defensat aquest dimecres que la resolució no qüestiona el propi complex turístic i d'oci, i consideren que si es corregeixen aquests usos continua sent viable i les màquines "podrien començar a construir d'aquí a un any", segons l'alcalde de Salou, Pere Granados. La preocupació, segons reconeixen, és que la multinacional desisteixi i cancel·li la inversió.