El grup Castell d'Or acaba de signar un acord de col·laboració amb la cooperativa agrària CEOLPE amb l'objectiu de complementar-se i reforçar la posició estratègica d'ambdues entitats en el mercat. El president de Castell d'Or, Adrià Rabadà i el president de CEOLPE, Pere Albà, han signat recentment l'acord a les instal·lacions del grup vitivinícola.
Aquesta col·laboració que busca instaurar estratègies comunes esdevé de gran transcendència pel territori donat que l'objectiu final és beneficiar directament als socis productors que formen part de les cooperatives que configuren Castell d'Or i CEOLPE.
Les dues firmes establiran estratègies conjuntes per tal de promoure una valoració econòmica més justa de la producció de l'oli d'oliva assegurant que repercuteixi de manera directa als agricultors socis. Castell d'Or i CEOLPE buscaran racionalitzar els costos i optimitzar els recursos així com augmentar la productivitat i la innovació.
El president de Castell d'Or, Adrià Rabadà, ha explicat que "estem molt satisfets d'aquest acord perquè neix de la voluntat comú de col·laborar i fer-ho en benefici dels nostres socis", i ha destacat que "CEOLPE és una entitat de referència amb molts punts en comú amb Castell d'Or com és la seva visió cooperativista i el prestigi de la qualitat del seu producte". En aquest sentit, Rabadà ha remarcat que "buscarem que aquesta cooperació es tradueixi en una millor posició competitiva i un increment de la sostenibilitat en tot el procés productiu".
Per la seva part, el president de CEOLPE, Pere Albà ha destacat que "Castell d'or té una gran xarxa de distribució de productes vitivinícoles de màxima qualitat en la que pot encaixar perfectament l'oli d'oliva verge extra produït a CEOLPE, l'oli i el cava son dos productes de la terra, amb una forta tradició al nostre territori en la que han treballat tots els nostres avantpassats i nosaltres hi hem de seguir treballant per aconseguir la màxima qualitat".
Aquest conveni respon també a la cooperació entre les dues entitats per a poder evolucionar i adaptar-se a les necessitats dels consumidors, que cada dia són més exigents en quant a qualitat, responsabilitat social, empresarial i mediambiental.
Polítiques de sostenibilitat
Un dels aspectes més destacats d'aquest acord és implantar de manera conjunta més accions encaminades a promoure una economia sostenible amb la finalitat de fer possible una major eficiència energètica. Les entitats aposten per fer un ús més eficient i racional dels recursos, implantant en les seves polítiques empresarials els principis de la economia circular i biosostenible, com ara, reduir el malbaratament de recursos, identificant i creant noves oportunitats de creixement econòmic, impulsant la innovació i la competitivitat, i implantant mesures que contribueixen a la lluita contra al canvi climàtic i la limitació dels impactes mediambientals derivats de la producció. Aquest acord tindrà una durada de cinc anys amb la possibilitat de pròrroga posteriorment.