MaserGrup potencia la seva aposta per la innovació i la sostenibilitat

Un nou departament vetllarà pel factor humà i el compliment dels ODS i la creació d’un laboratori específic coordinarà la innovació a les empreses del grup

Redacció / Reus

MaserGrup ha impulsat recentment una transformació global dels seus departaments dedicats a la innovació i la sostenibilitat. Per un costat, ja s'ha engegat MaserClub, el nou departament de la companyia destinat a les persones, la creació i la retenció de talent, i al compliment dels ODS. D'altra banda, i de la mà del projecte The Reus Valley, que compta amb el suport de l'agència ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, es consolidarà l'estratègia del grup en matèria d'innovació, gràcies a un nou laboratori específic que coordinarà els processos innovadors de les empreses del grup industrial.

MaserGrup, grup empresarial que es dedica al sector industrial i de l'alimentació, fa un pas endavant amb la finalitat de consolidar la seva estratègia global en innovació i sostenibilitat. Amb l'objectiu de posar les persones al centre de la seva activitat empresarial, MaserGrup ha creat recentment MaserClub. Aquest nou departament, entre altres aspectes, s'ocuparà de vetllar per les accions socials de la companyia, tant de caràcter intern com extern, i de treballar per afavorir la captació i retenció de talent.

L'aposta busca acompanyar, consolidar i fidelitzar les carreres professionals dels seus treballadors dins del propi grup. MaserClub també s'encarregarà de coordinar les polítiques empresarials del grup compromeses amb el respecte i el desenvolupament dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) dictats per les Nacions Unides a favor dels drets humans, els drets laborals, el medi ambient i la lluita contra la corrupció. Un full de ruta que forma part de la raó de ser de MaserGrup i que preveu una aposta clara per l'ús i la implantació d'energies renovables, per una mobilitat sostenible, per productes de qualitat i sostenibles, i per dotar les instal·lacions amb certificacions d'estalvi energètic.

D'altra banda, l'aposta per la innovació ha estat i continua sent un pilar fonamental per al creixement tant de MaserGrup com de les seves societats. Tots els centres productius ja disposen de laboratoris propis d'I+D amb una vuitantena de professionals centrats en la investigació i la recerca, en cadascuna de les seves àrees de treball.

Cada any MaserGrup es planteja ambiciosos objectius a l'hora d'introduir nous productes i serveis per millorar i ampliar els seus catàlegs. Amb la creació de noves referències, al costat d'startups, centres de recerca i universitats, i amb l'adquisició de noves unitats de negoci, el grup sempre ha buscat ampliar la seva presència en mercats adjacents a través de tecnologies disruptives.

A la vegada, constantment, es posa especial èmfasi a millorar l'eficiència dels processos productius, per afavorir l'entorn de treball dels seus equips i seguir sent competitius; així com a incorporar nova maquinària, per ser més eficients en consums i en petjada industrial, i també millorar la qualitat de treball dels operaris.

Des d'ara, i gràcies al projecte The Reus Valley, el Departament d'Estratègia i Innovació permetrà enfortir el lideratge de MaserGrup en favor de la innovació en tots els àmbits: productes, processos i persones. A més, el nou departament també actuarà com a referent per a les empreses del grup, amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de nous projectes. Un treball que es du a terme tenint en compte els criteris que marca la normativa UNE 166002, de la qual s'espera rebre'n una certificació.

Notícies relacionades