L'acte de lliurament del Premi Dow 2018, que enguany celebra la seva 40a edició, va reunir ahir més de 200 assistents a les instal·lacions del Complex Industrial de Dow Tarragona. El guardó se l’ha endut Laís de Oliveira, un reconeixement que li permet accedir a una posició laboral com a enginyera química en el Departament de Manteniment de la planta d'Hidrocarburs de Dow Tarragona.
L’enginyera química Laís De Oliveira, que acaba de finalitzar el màster en Enginyeria Química per la URV, es va mostrar "agraïda amb Dow i amb la Universitat". En l'obertura de l'esdeveniment, Jaume Sariol, director del Complex Industrial de Dow Tarragona i director d'Operacions de Dow per a Espanya i Portugal, ha destacat que "Dow està immersa en una de les majors transformacions de la seva història per seguir sent el principal proveïdor de solucions en aplicacions en els mercats d'embalatge, infraestructures i consum". En aquest sentit, ha fet referència al Pla Estratègic de la companyia, “que es basa en quatre pilars, -segons ha explicat- la seguretat, el medi ambient, la salut i la sostenibilitat; l’excel·lència en les persones; l’excel·lència operacional; i l’impacte positiu dels Centres Tecnològics de Servei a Clients, per desenvolupar noves solucions de gran valor afegit". Sariol ha finalitzat la seva intervenció remarcant que "necessitem polítiques i estratègies en el sector públic per poder atraure creixement i consolidar els pilars del futur de Dow i del sector i de la nostra comunitat, en el Camp de Tarragona".
L’acte del 40è Premi Dow es va convertir en un homenatge a Anton Valero pels 37 anys dedicats a l’empresa química
A continuació, ha tingut lloc el lliurament de distincions als finalistes (Josep Brunet, Anna Cocostegui i Marc Romero) i a la guanyadora de la 40a edició del Premi Dow, que ha recollit el seu guardó de mans del rector de la URV, Josep Anton Ferré; de Javier Constante, vicepresident comercial del negoci de Packaging & Specialty Plastics per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica; i de Jaume Sariol.
L’acte també ha servir per fer un reconeixement públic a la trajectòria d'Anton Valero, que durant 37 anys ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a Dow. El guardó honorífic ha estat lliurat per Javier Constante, qui ha estat acompanyat per Jon Bilbao -director general de Dow per a Espanya i Portugal i director comercial per a Europa Occidental del negoci de Dow Industrial Solutions- i de Kepa Díaz, director global d'Operacions per a Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia i director del Complex Industrial de Dow a Alemanya Central.
Tot seguit, Javier Constante ha impartit la ponència "Embalatges i Plàstics Especials: preparats per al futur" i ha ressaltat que "el 90% del que es produeix a Dow Tarragona és plàstic i la indústria del plàstic és el passat, el present i el futur" tot incidint en el fet que "el gran desafiament és assolir la reutilització o reciclatge del 100% dels plàstics, i això s'aconsegueix amb innovació i col·laboració".
El gran desafiament de Dow és assolir la reutilització o reciclatge del 100% dels plàstics amb la innovació i col·laboració
L'acte ha continuat amb la intervenció de Josep Anton Ferré, rector de la URV, que ha remarcat que "la Universitat té tres pilars potents en investigació: la recerca de l'excel·lència, l'especialització per sectors tot incloent-hi el químic, i l'aportació de solucions als reptes de la societat".
Joaquim Nin, secretari de la Presidència de la Generalitat, ha destacat el “paper fonamental” del sector químic en el creixement de Catalunya i Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, ha connectat "el passat i el present de la companyia a través dels dos protagonistes de l'acte: Anton Valero, reconegut per la seva trajectòria a Dow, i Laís de Oliveira, guanyadora de la present edició del Premi Dow".
L'acte ha arribat al seu final amb la intervenció de Roc Muñoz, alcalde de la Canonja, qui ha posat de manifest que "la ciència és un compromís per a les institucions públiques i la nostra tasca és fomentar-la, tot mantenint el creixement sostenible de la indústria en el nostre territori".
El Premi Dow
Creat l'any 1978, valora els mèrits acadèmics i humans, així com els projectes professionals i de recerca dels alumnes que acaben els estudis superiors d'Enginyeria Química de la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s'ha convertit en una oportunitat laboral real. En aquest sentit, el guanyador del Premi Dow rep una oferta laboral relacionada amb l'enginyeria química dintre del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). A més, el guanyador del Premi Dow rep una placa commemorativa i, també, la dotació del Premi pot incloure una ajuda econòmica per al desplaçament i instal·lació de la persona premiada per a la seva nova destinació laboral.