La Junta General d'Activa Mútua, que compta a les comarques de Tarragona amb 11.174 empreses protegides i 93.979 treballadors assegurats (15.465 d'ells autònoms), ha clausurat aquest mes de juliol l'exercici 2017 amb uns ingressos totals de 356.754.228,96 euros, un 6,66% més pel que fa a l'exercici anterior. L'excedent de gestió ha estat de 7,9 milions d'euros, reduït a causa de l'imparable increment del 48% del cost de l'absentisme laboral que es detecta des de 2014.
La junta, celebrada a la seu central de Tarragona, va estar encapçalada pel president, Ferran Teixidó i va comptar amb la presència del vicepresident primer, Josep Nogués; el vicepresident segon, José Domingo Valls; el vicepresident tercer, Jaume Obiols; el director gerent, Miquel Àngel Puig; el sotsdirector general, Ferran Plana i el secretari general, Miquel Benabarre.
Amb 68.112 empreses associades i 527.600 treballadors assegurats al conjunt de l'Estat, Activa Mútua va realitzar el passat any un notori esforç inversor amb el propòsit de fer front al desmesurat absentisme, ser competitiva i oferir un servei més proper i resolutiu als seus mutualistes. Les inversions van pretendre, d'una banda, la modernització i optimització d'instal·lacions i equipaments per a una atenció personalitzada al client i, per un altre, una ferma aposta per les altes tecnologies i la implantació de la transformació digital per a un servei resolutiu.
Durant 2017 es van realitzar una vintena d'actuacions que van renovar i millorar les instal·lacions i serveis de la xarxa estatal d'Activa Mútua composta per 76 delegacions, 35 centres assistencials i dues clíniques, una a Tarragona i una altra a València. També es va obrir una nova delegació a Bilbao i es van traslladar a uns locals més amplis les oficines d'Albacete, Saragossa, Beniparrell i Badajoz. Igualment, durant aquest exercici es van establir els fonaments per reformar l'àrea de quiròfans de la clínica de Tarragona així com els trasllats de Burgos, Santander, Gandia (que a partir d'aquest moment disposaran de centre assistencial); Vielha, que comptarà amb centre de fisioteràpia, València i Jaén, reformes a Palafrugell, Màlaga, Barcelona (C. Tarradellas), i una nova delegació a Ciudad Real.
La mútua protegeix 11.174 empreses i 93.979 treballadors a la demarcació de Tarragona
Les reformes de l'àrea quirúrgica de la clínica de Tarragona amplien i optimitzen aquest espai per millorar substancialment el seu funcionament. La seva inauguració tindrà lloc enguany i passarà a disposar d'un total de 700 metres quadrats (240 metres quadrats més) en una zona limítrofa a l'equipament preexistent que albergarà dos quiròfans de cirurgia major. Les inversions superen els dos milions d'euros que a més contemplen la modernització de les habitacions de planta, urgències i el servei de diagnòstic per la imatge. La clínica de Tarragona contracta a 50 treballadors, registra 3.500 ingressos, 10.000 urgències i 25.500 sessions de rehabilitació a l'any.
Transformació digital
El desenvolupament tecnològic d'Activa Mútua és una altra constant que ha suscitat la creació del Departament de Transformació Digital. Es consolida la innovació sanitària amb la disposició de 3 unitats de biomecànica, es potencia la telemedicina, s'amplien els centres mèdics per a la col·locació de pròtesi 3D i es dona l'impuls definitiu per a la creació d'una unitat de psicologia.
En l'atenció al client, els avanços tecnològics han procurat una resolució més eficaç de les diligències, com l'actualització de l'APP per a dispositius mòbils amb la qual també resoldre situacions d'accident de treball o malaltia comuna, un xat mèdic amb cobertura les 24 hores els 365 dies de l'any o la utilització de les xarxes socials com un altre canal d'interactuació amb els assegurats. Activa Mútua compta amb més de 2.200 seguidors en Facebook i Twitter, i es troba entre les dues mútues més actives en aquest àmbit.
L'esforç per la integració laboral dels discapacitats, una aposta reconeguda per diversos guardons
La vocació social d'Activa Mútua la porta a realitzar una ferma aposta per la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i ser una mútua "amb ànima", com destaca el director gerent, Miquel Àngel Puig, amb una especial èmfasi en la integració laboral de les persones amb discapacitat. Gràcies a aquesta labor, l'entitat ha estat mereixedora en l'últim any d'importants premis, reconeixements i adhesions com: Premi Empresa Solidària per l'Ajuntament de Lleida; Premi Nacional Alares a la Conciliació de la Vida Personal, Familiar i Laboral i a la Responsabilitat Social, categoria Gran Empresa; Premi Nacional a l'Excel·lència per una Prevenció de Riscos Laborals específica per a persones amb discapacitat; Millor mútua, segons la revista "New Medical Economics"; Reconeixement del Patronat de la Discapacitat a les iniciatives d'Activa Discapacitat i Dependència; Premi CERMI 2017; Diploma de reconeixement d'Illunion (Grup ONCE); Adhesió al Pacte Mundial de les Nacions Unides; Manifest per a la Corresponsabilitat; Xàrter de la Diversitat; Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció de CO2; Declaració de Luxemburg; Empreses per una societat lliure de violència de gènere. Carta Europea de la Seguretat Vial, entre altres.