El director general de l'APCE ha detallat que en l'època del 'boom' immobiliari al Camp de Tarragona es construïen uns 25.000 habitatges anualment, la mateixa xifra a la qual actualment aspiren a arribar ara a tot Catalunya.
L'Associació de Promotors de Catalunya (APCE) assegura que el ritme de construcció d'obra nova al Camp de Tarragona no permet satisfer la demanda que hi ha. Segons l'entitat, la creació d'habitatges ha millorat en els darrers anys després de la caiguda derivada de la crisi econòmica, però es manté en volums molt baixos. En concret, el 2018 va estar al voltant de les 700 llars, mentre que fa una dècada se'n construïen unes 25.000. Així ho ha apuntat el seu director general, Marc Torrent, en una jornada que s'ha fet aquest dimarts a la Cambra de Reus. Torrent també ha vaticinat que el projecte de Hard Rock al CRT de Vila-seca i Salou tindrà un impacte positiu en el sector, si acaba tirant endavant.
Així, durant els primers tres trimestres d'enguany entre el Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Penedès s'han iniciat gairebé 700 habitatges, una xifra que ha qualificat d'insuficient. De fet, des de l'APCE han quantificat que l'escenari òptim seria que s'iniciessin tres habitatges per cada 1.000 habitants cada any. Tot i això ha deixat clar que no volen "cometre els errors del passat", en relació a recuperar uns nivells de construcció molt alts. El director general de l'APCE ha detallat que en l'època del 'boom' immobiliari al Camp de Tarragona es construïen uns 25.000 habitatges anualment, la mateixa xifra a la qual actualment aspiren a arribar ara a tot Catalunya.
Torrent ha posat de manifest que hi ha encara estocs d'habitatge nou que es van construir fa prop d'una dècada que encara no s'han venut. Segons ell, el problema és que es troben en zones on no hi ha demanda, mentre que les àrees on la gent vol anar a viure, com ara Reus i Tarragona, no hi ha habitatges nous disponibles.
Tal com ha explicat el director general de l'APCE, el principal factor que fa que els promotors no impulsin més habitatges nous és econòmic. "Amb els anys de crisi l'estructura empresarial va quedar afectada i la capacitat de les empreses per tirar endavant projectes és més limitada del desitjable", ha concretat Torrent. Amb tot, el sector té l'esperança que amb l'arribada de Hard Rock a Salou i Vila-seca hi hagi un nou impuls en la construcció. "Tots aquells projectes que contribueixin a generar prosperitat i economia a Catalunya són benvinguts. A nivell del sector de la construcció generaria un impacte molt positiu", ha afirmat.