Compradesdecasa.cat, el comerç online de Reus contra el coronavirus

La iniciativa, impulsada per la Cambra de Comerç, posarà en contacte el comprador i el venedor per a facilitar el consum en els negocis de les comarques d'influència de l'ens cameral

Una captura de pantalla de la plataforma. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El comprador pot trobar la tenda on vol comprar i aquesta li pot portar a casa si té servei a domicili o deixar-li la comanda preparada perquè només calgui recollir-la al local.

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat avui una eina molt útil en aquestes setmanes de confinament. L’ens cameral ha impulsat compradesdecasa.cat, un portal d'internet que permet que els usuaris facin cerques geolocalitzades de manera que trobaran les opcions de comerços, venda de productes i serveis que tinguin més a prop. Així, el comprador pot trobar la tenda on vol comprar i aquesta li pot portar a casa si té servei a domicili o deixar-li la comanda preparada perquè només calgui recollir-la al local.

“No consumeixes el que no saps que existeix, i aquesta plataforma ho permet d'una manera pràctica i amb l'aval de la Cambra, que és molt important", diu Marta Doménech, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Reus, que indica que també es poden trobar restaurants que ofereixen àpats a domicili. La plataforma compradesdecasa.cat està operativa des d’ahir dimecres i en aquestes primeres hores ja ha rebut inscripcions de comerços i altres establiments segons expliquen des de la Cambra.

"És lògic que ara la plataforma s'usi molt especialment per a les compres d'alimentació, perquè és la principal demanda en aquesta situació de confinament, però aquest és només el punt de partida, pensem que en el futur aquest nou instrument ha de canalitzar també l'oferta de serveis com el turisme, la cultura i de qualsevol altre sector", diu Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus.

En la iniciativa de la Cambra també hi han col·laborat l’Ajuntament de Reus, Consells Comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, així com de bona part dels ajuntaments de les 5 comarques de la demarcació cameral. "La idea va sorgir del treball de les nostres comissions de sectors com el comerç, la restauració i el turisme, que van posar de relleu que calien eines tecnològiques que ordenessin i centralitzessin la gran oferta de comerç i productes i serveis de proximitat que tenim al territori per ser més eficients i atractius de cara a l'usuari", afirma Jus

Notícies relacionades