L'Associació Hispano-Alemanya de Juristes (Deutsch Spanische Juristenvereinigung) ha celebrat aquesta setmana a Tarragona -a l’hotel H10 Imperial Tarraco- el seu congrés anual amb la participació d'un centenar de professionals del dret d'ambdós països. És el primer congrés presencial que aquesta Associació celebra des de l'inici de la pandèmia de la covid-19.
Durant els tres dies del congrés, es van analitzar temes d'interès jurídic, especialment enfocats en els marcs legals espanyol i alemany, com són: els delictes societaris, Legaltech & Legaldesign, procediments arbitrals, pensions i prestacions socials transfrontereres o la tramitació d'un contracte de compravenda des del punt de vista notarial a Alemanya i Espanya. Temes tots ells tractats per prestigiosos ponents dels dos països.
La inauguració del congrés va comptar amb la participació de la degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, Estela Martín, que en la seva intervenció va posar en valor el rol que ha tingut l'advocacia durant la pandèmia per garantir el manteniment de l'Estat de Dret. La ponència inaugural i la ponència final -com és tradicional en els congressos d'aquesta Associació- no van versar sobre qüestions relacionades amb el Dret. La ponència inaugural va versar sobre la 'Tarragona romana', a càrrec del tarragoní Andreu Muñoz Melgar, Doctor en Arqueologia Clàssica i director del Museu Bíblic Tarragoní i del Museu Diocesà de Tarragona. I la ponència final es va centrar en la 'Direcció de persones en organitzacions' i la va pronunciar Joan de Dou, Metge Psiquiatre i professor de l'escola de negocis IESE.
Una associació amb 37 anys d'història
L'Associació Hispano-Alemanya de Juristes té 37 anys d'història, va ser fundada a Bonn el 1984. Actualment pertanyen a l'Associació aproximadament 900 socis que procedeixen de tots els àmbits jurídics, catedràtics, professors universitaris, jutges i fiscals, advocats, notaris, funcionaris, i estudiants. L'Associació constitueix el principal fòrum de debat i aprofundiment en el coneixement dels ordenaments jurídics, contribuint de manera notable al foment de les relacions entre juristes de tots dos països. Una de les seves principals missions la de fer costat als joves juristes, i dona suport per a la publicació de tesis doctorals oferint condicions especials als juristes menors de 30 anys. A més d'això col·labora i dona suport als programes de doble grau de diverses universitats.