L’accés a finançament i les metodologies àgils, dues de les palanques de la 2a edició de la Incubadora TIC de REDESSA

El període de captació de projectes finalitza el 15 de febrer i 12 startups ja han sol·licitat accedir-hi

Agència de Ciberseguretat de Catalunya / Albinyana

La Incubadora TIC de REDESSA, el programa per fomentar la creació d'startups de base tecnològica amb potencial de creixement i de generació de llocs de treball, ja ha començat la fase de captació, que finalitzarà el 15 de febrer. Ara per ara, 12 projectes han mostrat el seu interès a participar-hi.

Com ha explicat la consellera delegada de REDESSA i regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, "aquesta nova edició potenciarà l'accés al finançament i les metodologies àgils i d'innovació oberta, per tal de facilitar l'aprenentatge a través de l'experimentació i millorar les habilitats emprenedores i de lideratge que fan evolucionar els projectes de negoci". 

La Incubadora TIC de REDESSA es desenvoluparà en tres fases:

SELECCIÓ DE PROJECTES: un cop es tanqui la captació, es presentaran els projectes davant d'un jurat especialitzat que analitzarà exhaustivament les propostes amb la supervisió de l'equip tècnic de REDESSA. Es descartaran els projectes que no tinguin base tecnològica.

BOOTCAMP DE FORMACIÓ: amb l'objectiu d'aprendre ràpidament a través del principi d'experimentació "learning by doing". Seran 8 sessions intensives presencials, destinades a treballar aspectes concrets del pla de negocis i a millorar les habilitats emprenedores i de lideratge dels participants. Un cop finalitzada la fase de formació, es farà una nova selecció i els projectes més avançats accediran a la tercera fase de mentoria personalitzada.

MENTORIA: Les empreses seleccionades començaran el procés d'incubació. Se'ls assignarà un mentor que els ajudarà en el disseny de la seva estratègia de sortida al mercat i gaudiran d'un espai de treball en un ecosistema emprenedor, al coworking ubicat al centre d'empreses de REDESSA Tecno. Els mentors s'assignaran en funció de la tipologia de projectes incubats i de les necessitats que es detectin, així com del grau d'evolució en què es trobin.

El programa de la Incubadora TIC finalitzarà amb una altra novetat d'aquesta edició: un DEMODAY o sessió de tancament durant la qual, les startups podran presentar els seus projectes davant d'agents vinculats a l'accés a fonts de finançament per a startups i projectes emprenedors.

REDESSA ha adjudicat a Top Brands la coordinació de les diferents fases de la Incubadora TIC. Aquesta empresa es dedica a l'assessorament pel creixement d'startups i pimes, a través de metodologies àgils i d'innovació oberta. Tal com ha explicat Oriol Garcés, consultor especialista en Lean Startup de Top Brands, "són metodologies que ens permeten validar els projectes, invertint els mínims recursos necessaris en la fase d'aprenentatge, mitjançant un procés iteratiu de creació, mediació i aprenentatge, disposant així de més recursos quan les probabilitats d'èxit són més grans".

Els requisits per participar en la selecció del programa són: ser una startup, projecte o empreses constituïda, amb una idea validada, un prototip o producte mínimament viable, amb solució digital B2B o B2C. També s'hi poden acollir els projectes natius digitals amb necessitat de contrastar l'oportunitat de mercat i en fase de dimensionar el seu model de negoci. En aquest sentit, la consellera delegada de REDESSA ha fet incís en què "es valoraran els projectes vinculats a sectors estratègics de la Catalunya Sud, com són les TIC, l'alimentació i nutrició i el turisme, entre d'altres". A més, per accedir a la Incubadora TIC cal que existeixi un equip promotor implicat amb almenys una persona amb dedicació al 100% al projecte, i no s'acceptaran revenedors, consultories o agències.

De la seva banda, el consultor especialista en innovació de Top Brands, Alberto Ratti, ha explicat que "el Business Plan es dividirà en 7 fases que cada projecte ha d'anar completant i validant abans de passar a la següent. D'aquesta manera el projecte va concretant-se sobre aspectes ja validats, permetent obtenir un resultat més sòlid".

EL CALENDARI:

7 febrer: Webinar informatiu

15 febrer: Tancament de la captació de projectes i inici de la fase de selecció.

Del 7 al 13 de març: primera presentació davant del jurat i selecció dels projectes que participaran en el Bootcamp.

28 de març a 1 d'abril: Inici del Bootcamp formatiu.

Del 25 al 29 d'abril: Presentació davant jurat i selecció dels 10 projectes que passaran a la fase d'incubació i mentoria.

Del 9 al 13 de maig: Inici de la fase d'incubació i de les mentories.

2a setmana d'octubre (dia a determinar): celebració del DEMODAY de presentació de projectes i tancament oficial de l'edició. 

La Incubadora TIC està inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica de l'Ajuntament de Reus i enguany ha doblat el seu pressupost, passant de 30.000 a 60.000 euros.  

Notícies relacionades