Més de 300 persones entre inscrits, ponents, patrocinadors i membres de l'organització han pres part a la primera edició del Marketing TECH, una iniciativa de Techma Business School que s'ha celebrat aquest matí al Tecnoparc de Reus i que neix amb el propòsit de consolidar-se com un espai de debat, intercanvi de coneixements i networking al voltant d'aquest àmbit professional. Les 300 places disponibles es van exhaurir ahir, un fet que des de la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona qualifiquen com "un èxit total que ens fa estar molt satisfets".
La directora general de Techma, Alba Campos, atribueix la bona resposta del públic "al cartell de luxe que hem pogut oferir, amb ponents, professors i casos d'èxit de primer nivell que no han passat desapercebuts per als professionals, teixit empresarial i educatiu del nostre entorn". Campos argumenta també que "el màrqueting digital és una necessitat transversal que marca el ritme del creixement a empreses de tots els sectors i mides". Campos ha subratllat que "de fet, és un dels productes formatius centrals de la nostra escola de negocis, que va néixer l'octubre de 2021 amb una vocació marcadament digital".
En aquest sentit, el Marketing TECH es pot considerar com "un aparador dels nostres programes, ja tenim un postgrau en marxa sobre màrqueting digital que ja prepara la seva segona edició". Dins del mateix àmbit, Techma arrencarà el mes d'octubre un màster en 'Global Marketing i Innovació'.
La jornada d'avui l'han centrat aspectes com els canals de venda digital, la gestió de dades, el contacte amb la comunitat, la gestió de les xarxes socials o l'atenció al client digital, amb el focus posat a les tendències més actuals. El Marketing TECH s'ha estructurat amb una zona de sis tallers enfocats temes molt concrets i un escenari central amb cinc conferències que han analitzat el procés de transformació digital d'empreses i organitzacions des d'una perspectiva àmplia i diversa.
A la primera, Andrés López, CEO de Ecoalf, ha reflexionat al voltant del canvi de paradigma al que obliga la crisi mediambiental a la que s'enfronta la societat i ha instat a les empreses a liderar aquest canvi. "És més important fer coses que dir-les, hem de passar del storytelling al storydoing", ha dit López. Ecoalf és una empresa de moda que fabrica els seus productes a partir de materials reciclats.
La segona conferència ha anat a càrrec de Rafa Casas, que ha estat sales manager de Trip Advisor y The Fork, entre d'altres, i que ha posat el focus en la necessitat de "vendre molt, però també vendre bé". Tot seguit ha arribat el torn de James Sène i Gemma Vallet, president i directora de 11Onze, que s'han centrat en les tendències per aquest any del segment fintech.
La següent conferència l'han protagonitzat Mireia Trepat i Miquel Antolín, cofounders de Freshly Cometics, un cas d'èxit del territori en el que l'estratègia digital ha estat clau per al seu creixement exponencial en molt poc temps. Tots dos han ressaltat la importància de mantenir un diàleg fluid amb els clients i les seves inquietuds i preferències per orientar l'estratègia de l'empresa, una línia d'acció en la que Freshly Cosmetics ha excel·lit en el seu procés de creixement.
Xevi Fernández Taberner, vicepresident de HP Global Head of Channel workplace, ha tancat l'esdeveniment analitzant les transformacions que la digitalització provoca a tots els nivells: des dels models híbrids de relació entre empresa i treballadors, la consolidació del model de subscripció a tota mena de productes i serveis, la importància de retenir el talent a través dels valors i, en un context dominat per la tecnologia, la necessitat de comptar amb habilitats de comunicació i de treball en equip com a element diferencial.