Un cop acabats els estudis de Ciències Empresarials, els alumnes d'ESADE de la promoció de 1968, la cinquena d'aquesta escola de negocis de Barcelona, es van proposar no perdre mai el contacte i mantenir vius els lligams personals mitjançant l'organització d'una trobada anual.
La idea va reeixir tant que, llevat els anys de la pandèmia, aquestes trobades han estat un clàssic i a elles hi han acudit, sempre que han pogut, la majoria d'alumnes de la promoció. Posar-se al dia, intercanviar experiències vitals i, per unes hores, sentir-se com si encara fossin aquells joves carregats d'il·lusions i projectes que emplenaven les aules d'ESADE, explica l'èxit d'una iniciativa que, per primera vegada, s'ha organitzat a Tarragona, concretament al Golf Costa Daurada. On en Jaume Miquel empresari i propietari del Club ha exercit d'amfitrió.
Entre els 25 assistents, gairebé tots els de la promoció, dos convidats de luxe: Josep Maria Bricall i Eduard Bonet, professors d'ESADE, justament d'aquest promoció, i referents a nivell de país sobretot durant els anys de la Transició.
Després de la recepció, un passeig per les instal·lacions del Club i el camp, la trobada ha tingut el seu moment més àlgid durant el dinar on les anècdotes i l'alegria de poder-se reunir de nou després dels moments més durs de la pandèmia ha estat el més destacat. El moment més emotiu, però, s'ha produït quan els agraïts alumnes ha volgut retre un homenatge als professors, que tant van significar i signifiquen per a ells, regalant-los-hi unes plaques commemoratives.
Qui és Josep Maria Bricall
Josep Maria Bricall ha estat rector de la Universitat de Barcelona de 1986 a 1994 i rector del que posteriorment seria la Universitat Rovira i Virgili.
El 1968 es doctorà en Dret i el 1975 en Ciències Econòmiques. Fou professor a ESADE del 1962 al 1969, catedràtic a la Universitat de les Illes Balears el 1981, i professor de la Universitat de Barcelona, de la qual és catedràtic d'Economia política i hisenda, des del 1983. Director d'estudis del Centre d'Estudis de Planificació (1968), ha participat en alguns treballs col·lectius, com Estat autonòmic i finances públiques (1984) i Universitat 2000, informe sobre l'ensenyament universitari a Espanya del qual ha estat director.
Formà part del govern de Catalunya 1977-1980 presidit per Josep Tarradellas, primer com a secretari general de la Presidència (1977-79) i més tard com a conseller de Governació (1979-80). A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1984 fou elegit diputat al Parlament de Catalunya com a independent en la candidatura del PSC (PSC-PSOE), escó al que renuncià el 1986 abans d'ésser elegit rector de la Universitat de Barcelona, càrrec que ocupà del 1986 al 1994. El 1994-1998 presidí la Conferència de Rectors Europeus (CRE), i el 2003 fou nomenat membre del Comité National d'Evaluation, organisme de les universitats i escoles superiors franceses.
El 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi i fou nomenat doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili. Un any més tard, el 1995 va ser condecorat amb l'Orde d'Alfons X el Savi. L'any 1999 el Col·legi d'Economistes de Catalunya el va distingir col·legiat de mèrit. Posteriorment, el 2004 fou nomenat per la Generalitat de Catalunya comissionat per al disseny de l'estructura i funcionament del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, i des del 2006 és membre de l'Institut d'Estudis Catalans dins de la Secció de Filosofia i Ciències Socials. Cal esmentar que també és membre supernumerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres.
Qui és Eduard Bonet
Eduard Bonet, doctor en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona (UB), ha estat professor de Teoria de la Probabilitat a la UB i professor de Matemàtiques i Estadística a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha escrit en català els manuals Espais de probabilitat finits (1969) i Fonaments d'estadística (1972).
Després de la restauració de la democràcia a Espanya l'any 1975, fou director general d'Estadística del Govern català (1979-1983), president del Consorci Català (1983-1989) i president del Consell Estadístic (1989-2003).
Va organitzar el programa de doctorat PhD in Management Sciences d'ESADE, del qual ha estat director des de 1989. És membre fundador d'EDAMBA, membre del Comitè Executiu des de 1993 i president en el període 2000-2004. Actualment imparteix seminaris al Henley Management College, a la Kingston University, a la Copenhagen Business School, a la Stockholm School of Economics, a Aix-en-Provence i a la Università di Napoli Parthenope.
Treballa en temes relacionats amb la lògica, la retòrica i l'epistemologia; la narrativa i la construcció de sentit; l'aprenentatge organitzatiu i els fonaments dels mètodes qualitatius.
És professor d'ESADE des de 1962.