L'Estació de Tractament d'Aigua Potable del Consorci d'Aigües de Tarragona ha acollit la segona trobada anual del Panel Públic Assessor del CAT. La sessió, celebrada a les instal·lacions de l'Ampolla, ha servit per presentar davant una quinzena de panelistes el recentment aprovat pressupost per al 2024 i per explicar el procés de digitalització en el qual es troba immers el Consorci d'Aigües de Tarragona.
La Responsable del Departament de Finances i Control del CAT, Sandra Simó, ha repassat els aspectes més destacats del pressupost per a l'any vinent aprovat aquesta mateixa setmana per l'Assemblea General. Durant la seva exposició, Simó ha detallat els factors que determinen, entre altres qüestions, com es calcula la tarifa mitjana que s'aplica als consorciats, quines són les principals despeses del Consorci i com es finançaran les futures inversions.
Per la seva banda, el Cap d'Innovació i Tecnologia del CAT, Andreu Fargas, ha desgranat el Pla de Digitalització que ha impulsat el Consorci d'Aigües de Tarragona. Un projecte, segons Fargas, que "ens ha de permetre migrar cap a la indústria 4.0. i que ja s'ha desenvolupat al 50%". Quan aquesta iniciativa s'hagi executat plenament, el CAT "podria evitar la fuita de 100.000 metres cúbics anuals d'aigua i els seus beneficis repercutirien directament en més de 700.000 residents", segons previsions de Fargas.
El President del Consorci d'Aigües de Tarragona, Joan Alginet, ha destacat que "és prioritari apropar als diferents actors del nostre entorn més pròxim aquest projecte de digitalització del CAT. Hi invertirem més de 20 milions d'euros. Ens servirà per preparar i adaptar el Consorci per a la societat del futur, tot i que la seva aplicació progressiva ja dona fruits en el present. És clau per a nosaltres que el territori, a través dels representants del Panel Públic Assessor, sigui conscient que ens estem transformant i ho fem d'una manera plenament transparent i amb la voluntat d'operar amb la màxima eficiència".