ImpulsCatSud formarà perfils professionals a mida de les empreses

L’entitat reuneix associacions i empreses i identifica les necessitats dels principals sectors del territori

La jornada de treball es va celebrar al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de Reus.
Redacció / Reus

ImpulsCatSud Regió del Coneixement col·laborarà amb el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya per formar els perfils professionals més demandats pels sectors del territori. Aquest era un dels eixos prioritaris de l'entitat per a aquest 2024. El model que adoptarà aquesta iniciativa és el del programa PROJECTA'T, del mateix Consorci. Des d'ImpulsCatSud confien en poder començar a donar-li forma a la tardor.

Una jornada de debat a finals de juny amb diverses associacions empresarials i empreses membres d'ImpulsCatSud va servir per constatar el gap existent entre els perfils que hi ha al mercat i les necessitats reals de les empreses, molt especialment entre els joves. A la jornada també hi van participar el Consorci per a la Formació Continua de Catalunya i el Servei d'Ocupació de Catalunya, a més de l'Observator de l'Ocuptació de la URV. Tots els agents van estar d'acord que cal engegar iniciatives de formació que resolguin els buits del mercat laboral.

El president d'ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, explica que "els experts diagnostiquen que falten vocacions a les enginyeries i a diverses especialitats professionals, que son diferents en funció de cada sector empresarial". Aragonès considera que "la col·laboració publicoprivada és el camí idoni per aportar les solucions que necessitem, que tenen un doble impacte positiu: redueixen l'atur i fan empreses més competitives perquè tenen professionals més formats".

Associacions empresarials com l'AEQT (química), la FEHT i l'AEHT (turisme), el Clúster TIC Catalunya Sud (sector tecnològic), Pimec i empreses com Grup Plana, Invall, Garcia Riera, Grupo Castilla, Masser Group, Pere Mata o el Grup Oliva van coincidir que és necessari alinear esforços i recursos per dona resposta a les seves necessitats en matèria de talent, per superar les dificultats de trobar perfils idonis que pateixen en el context actual, on la falta de professionals frena el seu creixement.

Notícies relacionades