De ‘gamers’ a dissenyadores de videojocs

El TIC Sud impulsa un Minibootcamp gratuït per noies adolescents enfocat en la programació de videojocs

Una de les formacions del programa Woman in Tech, que té com a objectiu fomentar les vocacions tecnològiques entre les dones.
Mònica Carrasco / Tarragona

Les alumnes podran endinsar-se en el món del desenvolupament de videojocs amb un enfocament clar en la programació, aprenent a crear les mecàniques i funcionalitats dels jocs, potenciant el pensament lògic i la capacitat per resoldre problemes. Les inscripcions estan obertes i les places són limitades. Les sessions es faran els dissabtes 29 de setembre i 5 d'octubre a les instal·lacions de Tarragona Impulsa i estan dirigides a noies d'entre 12 i 16 anys.

El Clúster TIC Catalunya Sud impulsa un nou Minibootcamp gratuït dirigit a noies d'entre 12 i 16 anys interessades en aprendre programació de videojocs. La formació s'enfocarà en la programació i al llarg del curs les participants aprendran a crear les mecàniques i funcionalitats del jocs. Es començarà amb una introducció a la programació per passar a treballar la lògica del joc, programant les regles, els objectius i com els personatges i objectes interactuen amb l'entorn i els jugadors.

Això inclou aspectes com programar el moviment dels personatges o les interaccions utilitzant codi per controlar-ho. També s'exploraran conceptes bàsics d'intel·ligència artificial per crear comportaments senzills pels personatges, a més d'aprendre a depurar i resoldre errors que es puguin trobar en el codi. El Minibootcamp culminarà amb un projecte final on cada participant crearà el seu propi videojoc, descobrint el poder de la tecnologia i el seu propi potencial com a creadores.

La formació està dissenyada per potenciar el pensament lògic i la capacitat per resoldre problemes de les alumnes. Els tallers gratuïts es faran els dissabtes 29 de setembre i 5 d'octubre de 10h a 14h a les instal·lacions de Tarragona Impulsa a Tarragona. Les inscripcions estan ja obertes web (https://www.inntuyo.com/minibootcamp-woman-in-tech-tarragona-1) i les places són limitades.

El TIC Sud impulsa aquest Minibootcamp en el marc del programa Woman In Tech i dins l'àrea de formació. La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona, Tarragona Impulsa i la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades