Focus en les persones

La 27a Jornada d’Estudi per a Empresaris d’Empresa&Humanitats posarà en valor la importància del factor humà a les organitzacions

Un moment de l'edició de 2023.
Redacció / Reus

En una era dominada per tecnologies com la Intel·ligència Artificial, cal, més que mai, posar les persones al centre. Per humanisme i perquè són diferencials a les organitzacions. Aquest serà l'esperit de la 27a Jornada d'Estudi per a Empresaris d'Empresa&Humanitats, que tindrà lloc el proper 24 d'octubre a la Cambra de Comerç de Reus.

La jornada arrencarà a les 10.45 amb la intervenció de Mario Basora, president de la Cambra de Comerç de Reus. La primera conferència, a càrrec de Josep Gomis (vicepresident de la Fundació Onada) i José Luis de Prada (president de l'Institut d'Alta Direcció) i Marina Mas (jutgessa de Pau), portarà per títol 'Quan ens fem grans' i aprofundirà en la importància de la transmissió generacional de coneixement. Després d'aquesta primera sessió, serà el torn per a l'escriptor, professor d'Antropologia i filòsof José Ramón Ayllón, amb la conferència titulada 'El mundo de las ideologías'.

L'última sessió de la jornada serà una taula rodona, que inclourà una dissertació de l'empresari i ex president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, i un col·loqui de joves emprenedors sobre la necessitat de prestar atenció a la dignitat de la persona en el context de les organitzacions.

Carles Just. Advocat i membre d'Empresa&Humanitats

"La IA ha d'estar en mans de persones formades i amb valors"

Quin és l'objectiu de la jornada?

Volem posar el focus en la persona i en els valors humanístics, especialment en el context de l'empresa, on és fàcil que les prioritats siguin altres com els resultats econòmics i els beneficis.

En una era dominada per tecnologies com la IA, el risc a difuminar la importància del factor humà és encara més gran?

Efectivament, la IA pot tenir aquest efecte de desplaçar les persones del centre. Però seria un error. Hem d'encaixar la IA a les organitzacions i les seves formes de fer i posar-la en mans de persones formades i amb els valors adequats. De la mateixa manera que la fotografia digital va substituir a l'analògica, però el criteri del fotògraf continua sent fonamental.

Que aportaran els ponents de la jornada?

Un gran valor que ens poden aportar és la seva experiència i la transmissió del know how cap als més joves, que seran els que tenen el repte d'integrar aquestes tecnologies d'una manera adequada.

Notícies relacionades