L'esdeveniment es farà a les instal·lacions del Fèlix Hotel de Valls, i hi prendran part un grup d’especialistes de prestigi que exposaran les seves propostes per poder afrontar la transició energètica amb les màximes garanties i respecte al medi ambient davant les amenaces del canvi climàtic.
El 3r Workshop d'Energia i Empresa s’inaugurarà a les 9.30 hores, i seguidament donaran inici les conferències i taules rodones. A les 13.45, el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, clausurarà l’acte per donar pas a un dinar de networking entre els assistents. El Workshop s'adreça a representants del món de l'empresa, en especial del Camp de Valls, institucions públiques, universitat, entitats i professionals interessats a conèixer les últimes tendències i reptes en l'àmbit de l'energia, un sector clau per al futur de les properes generacions. Les dues edicions anteriors han permès consolidar aquesta iniciativa com a plataforma d'informació, debat i oportunitats empresarials de referència en la seva especialitat.
El director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i professor del Departament de Geografia de la URV, Òscar Saladié, pronunciarà la conferència inaugural d'aquest 3r Workshop d'Energia i Empresa, amb el títol: 'El nou horitzó de l'energia. Accions per a un futur sostenible'. Acabada la intervenció de Saladié, es farà la 'Taula sobre Transició Energètica', amb el gerent d'Eolic.Cat, Jaume Morron, i el màxim responsable de l'empresa Aquí Energia, Ramon Vallverdú. Morron parlarà sobre 'Com assolir l'objectiu que l'any 2030 el 50% del consum de l'electricitat es cobreixi amb fonts renovables', mentre que Vallverdú dedicarà la seva ponència a 'Mesures cap a l'eficiència energètica'.
Seguidament, els assistents escoltaran la ponència 'El district heating de Sant Sebastià. Una aposta per l'energia neta', a càrrec de Raúl Ramos Gamero, coordinador de Proyectos de Servicios Energéticos. Centro de Competencia de Energía y FM de Ferrovial Servicios, una xerrada que presentarà el gerent de Sirusa, Armengol Grau. Després d'aquesta conferència, es coneixerà l'experiència de dos projectes locals: OnWifi i Punt d'Accés. La taula rodona, 'Solucions de connectivitat per als polígons industrials', comptarà amb l’aportació de Jorge Martínez i Jorge Jiménez, d'OnWifi, i Carles Casanova, de Punt d'Accés. La ponència de clausura la farà el catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona Javier Martín-Vide, un dels grans especialistes sobre el clima.
En l'organització del 3r Workshop d'Energia i Empresa col·laboren amb l'OEI l'Ajuntament de Valls, Ferrovial Servicios, Sirusa i El Vallenc. Per assistir a la jornada només cal fer una inscripció gratuïta a través del correu electrònic inscripcion@openenergyinstitute.com
L’Open Energy Institut
L'OEI neix a Tarragona com a iniciativa independent, de caràcter privat, que es constitueix com un espai d'anàlisi i reflexió sobre la contribució de l'energia al benestar, per poder assolir un futur socialment eficient. Pretén promoure el debat social i actuar com un centre de pensament i motor dinàmic d'activitats tals com fòrums, congressos, jornades o dinars-col·loqui, per promoure l'eficiència energètica. L'OEI està concebut com una eina per comprendre millor l'energia, difondre les seves característiques i convertir-se en un referent en el camp del debat energètic, el desenvolupament de la indústria, la contribució social i l'educació per al seu adequat ús.
L’acció de l’OEI incideix en gran mesura en el canvi climàtic, la qual cosa obliga a reduir les emissions contaminants i a millorar l'eficiència energètica. L'OEI vol ser un motor actiu i dinàmic que ajudi a promoure l'aparició de les energies renovables, fomenti l'estalvi energètic i afavoreixi el debat social per avançar cap a un futur més sostenible i eficient.