El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha nomenat aquest divendres Meritxell Roigé presidenta del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, serà la nova presidenta del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). L'anunci s’ha fet aquest divendres a la tarda en el marc d'una visita que Roigé i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, han fet a les instal·lacions que el Consorci té a l'Ampolla (Baix Ebre).
Arran la mort sobtada de l'anterior president, Albert Abelló, el vicepresident del CAT i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va assumir el passat gener la presidència en funcions de l'organisme. D'aquesta manera, Roigé es converteix en la tercera presidenta ebrenca del Consorci després de Francesc Sancho i Valentí Faura.
Nascuda a Tortosa l'any 1976, és la primera dona que ocupa aquest càrrec a la història del CAT. La nova presidenta és llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. El 10 de febrer del 2018 fou nomenada alcaldessa de Tortosa. És advocada membre de l'il·lustre col·legi d'advocats i advocades de Tortosa i ha estat Gerent del Consell Comarcal del Baix Ebre i també Tinent d'Alcalde d'Urbanisme i Obres Públiques de l'Ajuntament de Tortosa. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya del 2010 al 2017, on ha sigut presidenta de la Comissió de Territori i Sostenibilitat. És professora del Departament de Dret Públic de la URV, i professora a la universitat EUSES, adscrita a la URV.
El CAT es va constituir formalment l'any 1985, i capta l'aigua dels canals de l'Ebre, la potabilitza a la planta de tractament de l'Ampolla i la distribueix al conjunt de consorciats. Va iniciar el subministrament el 30 de juliol de l'any 1989 a 26 ajuntaments i 15 indústries fins a assolir a l'actualitat els 63 ajuntaments i 26 indústries consorciades.
L'activitat del CAT està regulada per la Llei 18/81 d'actuacions en matèria d'aigües a Tarragona. La norma va establir un pla d'obres de revestiment dels canals dels marges dret i esquerre de l'Ebre, amb l'objectiu de recuperar les pèrdues d'aigua que es produïen per filtració i desbordament, calculades en 12 m³/s, augmentant així l'eficiència i el cabal de la xarxa de reg del Delta de l'Ebre. La llei també va determinar una concessió màxima de fins a 4 m³/s a disposició del consorciats que formen el CAT per satisfer les demandes d'aigua potable dels municipis i indústries del conjunt de la demarcació de Tarragona.