La Denominació d'Origen Montsant arrenca l'agenda internacional d'aquest 2019 amb una missió comercial a Berlín el proper 18 de febrer. La DO Montsant presentarà els seus vins en diversos actes dirigits a professionals del sector del vi de la capital alemanya.
La missió comercial, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions de Catalunya a Berlín en el marc del programa Catalan Wines d'ACCIÓ, comptarà amb la participació de 13 dels cellers que conformen la DO Montsant: Celler Cairats, Celler de Capçanes, Celler de l'Era, Celler Pascona, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Celler Vendrell Rived, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Mas de l'Abundància, Portal del Montsant, Vinyes d'En Gabriel i Vinyes Domènech.
Els actes se celebraran a Villa Elisabeth, un local cultural ubicat a una antiga vila del centre de Berlín. Arrencaran a les 13h amb una Masterclass a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann a la que assistiran una quarantena de professionals, i on es presentarà una referència de cada un dels cellers que participen en aquesta acció comercial.
Aquesta acció s'emmarca en l'estratègia de promoció internacional de la DO Montsant per continuar projectant la marca
A partir de les 14h, i fins a les 19h, les portes s'obriren per a la resta d'assistents, que podran tastar els vins dels cellers en format showroom de vins. Al llarg de la tarda, Yvonne Heistermann impartirà també 4 breus seminaris de 15 minuts centrats en les particularitats de la DO Montsant, tant pel que fa a les varietats com als seus vins i estudis de zonificació i caracterització de garnatxes i carinyenes.
Aquesta acció s'emmarca en l'estratègia de promoció internacional de la DO Montsant per continuar projectant la marca i els vins Montsant més enllà de les seves fronteres. I és que l'exportació representa el 45% de les vendes de la DO Montsant segons dades corresponents al 2017. En el rànquing de països, Alemanya és el segon país per volum d'exportació de vins Montsant -posició que ocupa des de 2012, sempre per darrere dels Estats Units- amb una mitjana de més de 300.000 ampolles l'any 2017.