El preu de l'habitatge de segona mà a Catalunya el tercer trimestre se situa en una mitjana de 2.507 euros el metre quadrat, l'1,7% més que en el mateix període de l'any passat, segons l'últim informe de 'l'Índex Immobiliari Fotocasa'.
Un preu que està un 35,6% per sobre dels 1.849 euros el metre quadrat de mitjana a l'estat espanyol. El preu dels pisos de segona mà a Catalunya encara està un 35,1% per sota del màxim històric a què va arribar al desembre del 2017 (3.864 euros). Catalunya és la tercera autonomia de l'Estat amb el preu dels pisos de segona mà més alt , per darrere del País Basc i de la Comunitat de Madrid. A la ciutat de Barcelona el preus van pujar a tots els barris menys a les Corts ( -2,4%).
El preu de l'habitatge de segona mà a Catalunya creix a totes les demarcacions territorials però sobretot a Barcelona, on la mitjana a les comarques barcelonines se situa al tercer trimestre en 3.000 euros el metre quadrat, un increment del 3,1% en relació amb el mateix període de l'any passat. Després de Barcelona se situen les comarques gironines amb 1.873 euros, el 2,2% més, Tarragona amb 1.493 euros, l'1,2% més i finalment Lleida amb 1.154 euros, el 0,2% més.
La mitjana de preus en habitatges de segona mà augmenta en 86 dels 137 municipis que formen part de l'índex immobiliari Fotocasa. El municipi on pugen més els preus és el de Montornès del Vallès ( Vallès Oriental), amb un creixement del 12,8%, mentre que el municipi on han caigut més en el període estudiat ha estat el de Sallent (Bages), amb una reculada del 10,4%.
La Pobla de Mafumet, un dels municipis on el preu s’apuja més i Valls, entre les localitats on els habitatges de segon mà registren caigudes
Les altres ciutats que registren l'increment de preus més alts en el tercer trimestre són Sant Adrià del Besòs (10,8%), Sant Feliu de Llobregat (9,3%), Castellar del Vallès (7,9%) i la Pobla de Mafumet (5,6%).
Per contra, les altres localitats on cauen més són Valls (-8,9%), Sant Jaume d'Enveja (-6,7%), l'Ametlla de Mar (-5,9%) i Centelles (-5,8%).
Beatriz Toribio, directora d'estudis de Fotocasa, assegura que ''ara per ara s'està lluny d'una possible bombolla immobiliària, atès que les xifres d'activitat del sector són molt baixes, però els forts increments que s'observen en algunes zones de les grans ciutats han de mantenir-nos en alerta''.