El projecte compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus i l’impuls de les empreses Grupo Castilla, T-Systems i Studiogenesis.
La Covid-19 ha obligat empreses, treballadors i centres educatius i formatius a canviar les seves rutines de treball. Aquest és el cas de l’Escola TIC, que enguany no ha pogut mantenir les classes presencials i ara presenta el projecte Escola TIC Online, una iniciativa educativa on totes les classes seran en línia. Com en el projecte tradicional, la TIC és una escola adreçada a menors de 30 anys sense feina i amb inquietuds per les noves tecnologies. Un dels grans atractius d’aquesta escola és el percentatge de graduats que troben feina perquè l’any 2019 va ser superior al 50%, però els organitzadors asseguren que enguany podria arribar al 80%.
La inserció laboral dels alumnes que acaben aquest programa és molt elevada; segons els organitzadors pot arribar al 80%
La versió online comptarà amb 300 hores formatives que s’impartiran entre juliol i setembre d’enguany i per a un grup de 25 alumnes. Dins el temari del curs s'incorporen 4 certificacions professionals: 3 de competències digitals bàsiques (Microsoft Office) i 1 de programació (Oracle Java), molt valorades en la indústria del software. Per accedir al curs els aspirants al curs han de superar unes proves teòriques i unes entrevistes psicotècniques amb especialistes de la Fundación Esplai, que permeten assegurar després uns bons resultats d'ocupabilitat.
“L'Escola TIC online pot ser una finestra d'esperança cap al futur, que ens permet transformar un problema en una gran oportunitat", diu Carles Castilla, CEO de Grupo Castilla i Vice-President del Clúster TIC. Per la seva banda, Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus valora molt positivament "una aliança que ens permet que les empreses tinguin professionals ben preparats, un factor clau per al seu creixement, i també contribuir a combatre l'atur, en particular el juvenil, donant als alumnes una sortida a un sector amb un gran recorregut".