Durant la jornada, la situació provocada per la Covid-19 també ha centrat gran part del protagonisme.
El paper de l’hidrogen en la futura transició energètica en el món industrial i més concretament químic. Aquest ha estat el principal tema de debat de la jornada anual de l’AEQT que, per primera vegada, s’ha obert al públic (de forma telemàtica). A través d'un diàleg entre Mariano Marzo, director de la Càtedra Fundación Repsol-Universitat de Barcelona de Transició Energètica, i Emilio Palomares, director de l'Institut Català d'Investigació Química, s'ha constatat com aquesta transició energètica és necessària i inevitable i la química hi jugarà un paper clau; i com, precisament per això, el Camp de Tarragona i la seva indústria hi tenen una oportunitat.
En particular, els ponents han coincidit que el territori té una posició privilegiada per esdevenir referent pel que fa a l'hidrogen com a vector energètic, raó per la qual els diferents agents implicats hi estan treballant intensament en el marc de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud que lidera la Universitat Rovira i Virgili.
Durant la jornada, la situació provocada per la Covid-19 també ha centrat gran part del protagonisme. També han destacat altres projectes com la promoció per part de la Comissió d'Activitats Logístiques i Portuàries d'un nou sistema de semi-remolc, el P-400, que pot revolucionar el transport intermodal a Espanya; el reforç de les polítiques de diàleg i transparència amb l'entorn per part de la Comissió de Comunicació arran de l'accident del mes de gener; les revisions periòdiques que la Comissió d'Empreses de Serveis ha efectuat tant sobre el sistema de Certificació en Seguretat com també sobre les Formacions AEQT-AEST; o la feina de la Comissió d'Energia per assolir, d'una vegada per totes, la regulació de les xarxes de distribució elèctrica tancada a Espanya.