L'empresa gasista Messer Ibèrica va atorgar el 14 de juny el desè Premi Messer a estudiants de segon del grau d'Enginyeria Química, i el tercer Premi Messer a estudiants del mateix curs d'Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSEQ) de la URV.
Els primers havien de comparar la sostenibilitat de la producció de compostos aromàtics d'una refineria i una biorefineria. Dels sis equips participants, el guanyador va ser l'equip integrat per Lucas Artigas, Alba Baena, Unai Borrero, Judith Ejarque, Marimar Jové, David Moreno, Christian Ubal, amb Alba Arenas com a líder. Van plantejar un estudi de la producció de gas de síntesi a partir de biomassa en substitució del gas natural, enfocant-se a una major sostenibilitat de la producció i la independència energètica i econòmica. Aquest treball els ha fet mereixedors d'una invitació al Centre Tecnològic del Grup Messer a Krefeld (Alemanya).
Aquest mateix viatge també serà el que farà l'equip guanyador del grau d'Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris de la URV: Anna Toral, Pol Auguet i Marina Virgili (líder), que han dissenyat una planta de producció de tempeh.
El jurat dels premis, format per professorat de la Universitat i personal de Messer, va tenir en compte les valoracions globals dels projectes, la seva presentació i el coneixement demostrat per les persones integrants de cada grup. També van valorar especialment l'ús de gasos industrials en els processos dissenyats dins dels projectes.
En l'acte de lliurament dels premis van ser-hi presents Montse Ferrando, directora de l'ETSEQ, María Mas, gerent de l'AEQT; Rubén Folgado, director general de Messer Ibérica; Yanis Katakis, professor responsable de l'avantprojecte integrat de segon curs del grau en Enginyeria Química, i Sílvia de Lamo, responsable de l'avantprojecte integrat de segon curs del grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris.
Durant l'acte s'ha commemorat la dècada de col·laboració entre Messer i la ETSEQ comptant amb la presència de diversos líders d'anteriors equips guanyadors del premi que van parlar de la seva experiència com a estudiants i en el món laboral.
En els discursos s'ha posat l'accent principalment en la importància de la col·laboració entre empreses i universitat per a formar als estudiants i fomentar el talent. Iniciatives com aquesta ajuden a promoure els estudis. Els estudiants aprecien l'oportunitat de guanyar experiència pràctica. I les empreses tenen la possibilitat de presentar-se com a futurs ocupadors i proveïdors de la indústria i utilitzen el contacte pròxim per a la cerca de talents.