El talent de posar les persones al centre

La consultora Talentea combina innovació, digitalització, sostenibilitat i talent per transformar organitzacions

Mònica Carrasco / Reus

La consultora Talentea creix convençuda de que l'empoderament dels equips té un efecte multiplicador intern i extern beneficiós per les empreses. Amb el focus posat en la transició digital i verda, acompanyen i assessoren les companyies en la gestió dels seus recursos i les preparen per als reptes i necessitats d'un present i futur en canvi constant.

Especialistes en transformació digital i sostenibilitat, la consultora Talentea treballa amb les empreses en el procés d'innovar i canviar, posant el focus en la gestió del talent. Això inclou assessorament, formació específica dins els equips de les empreses, i cerca de nous perfils externs. Tot plegat ho fan posant les persones al centre, analitzant amb les empreses els recursos amb els què compten i empoderant als professionals que formen els equips. "Estàs invertint en el talent de la teva pròpia empresa i això és molt més eficient. Cal saber detectar quines capacitats tenen les persones més enllà de les posicions concretes que ocupen per reforçar els equips", assegura la Co-Founder de Talenta Àurea Rodríguez.

Localitzar canvis necessaris i potenciar microinnovacions per ser més eficients, a més d'orientació per aplicar els canvis legislatius marcats per la UE en matèria de sostenibilitat, són una part essencial de la feina de la consultora. Ara mateix els perfils més demandats s'enfoquen en responsables d'estratègia i tècnics de sostenibilitat, a més d'experts en ciberseguretat. En un escenari on les organitzacions han d'adaptar-se a un nou model híbrid de feina i una visió diferent del treball, cal trencar motlles amb noves eines tecnològiques, formació i reestructurant equips. "A tots ens estimulen els canvis però un canvi així requereix compromís. Si no es creu en aquesta transformació des de la direcció de l'empresa, no funciona. Ha de ser una cultura corporativa", remarca la co-fundadora de Talentea.

Aplicant la seva pròpia filosofia a casa, Talentea compta seus a Lleida i Reus i un equip petit però compromès i especialitzat. Amb Enric Garcia, CEO i cofundador i Eva Garrell, directora de projectes i consultoria sostenible; avancen amb pas ferm per consolidar nous projectes arreu del territori i en diferents sectors.

Rodríguez destaca que un altre dels reptes actuals és anar un pas per davant per detectar els nous perfils professionals que requereixen els canvis que venen, especialment en la petita i mitjana empresa. "Hi ha perfils molt especialitzats que comencen en centres de recerca i després es democratitzen, cal estar molt atents", diu. Explica també que a això cal sumar-hi la necessitat de trencar estereotips culturals i estructures patriarcals per afavorir la presència de dones al sector tecnològic.

En aquesta línia, a final de novembre publicarà el llibre 'Antes muerta que analógica'. Es tracta d'un treball de divulgació escrit en primera persona en què parla de com la tecnologia afecta tots els aspectes de la nostra vida; des de la macroeconomia fins a les relacions amb la família, la feina, les finances o la salut. Àurea Rodríguez posa èmfasi en que la tecnologia és una eina essencial per l'empoderament de les dones. "No vivim la tecnologia com una arma de discriminació però hi ha una gran escletxa. Per això ens hi hem de posar, aprendre i no tenir por a utilitzar-la o a muntar negocis. Hem de reivindicar el feminisme tecnològic".

PERFIL PROPI

Amb més de vint anys d'experiència com gestora d'organitzacions i directora d'innovació al sector públic i privat, Àurea Rodríguez, co-founder de Talentea, assegura que sent la necessitat d'aprendre contínuament i destaca la seva capacitat com a connectora d'idees, empreses, persones i coneixement. Es declara feminista tecnològica i aquest mes de novembre publica el llibre 'Antes muerta que analógica'.

Notícies relacionades