La primera edició del Women Tech inclou xerrades, webinars i una formació en programació específicament dirigida a dones joves. El programa es fa amb la col·laboració de la Regidoria d'Economia, Coneixement i Habitatge de l'Ajuntament de Reus.
El Clúster TIC Catalunya Sud inaugura aquest mes de novembre el programa Women Tech, centrat en fomentar la presència de talent femení al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació. La iniciativa es fa en col·laboració amb la Regidoria d'Economia, Coneixement i Habitatge de l'Ajuntament de Reus i a la regidora de l'àrea, Teresa Pallarès. Un dels actes centrals del programa serà una curs d'iniciació a la programació dirigit a noies d'entre 14 i 18 anys. El curs serà totalment gratuït i es durà a terme els dies 27 i 28 de novembre a l'aula de l'Escola TIC del Tecnoparc Reus. La Fundació Esplai serà l'encarregada d'impartir la formació bàsica en programació amb Python, desenvolupament web amb CSS i HTML i eines d'intel·ligència artificial d'Amazon per anàlisi de reconeixement facial. Així mateix, les alumnes treballaran un projecte per donar solucions tecnològiques a problemes socials o mediambientals relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Dins el Women Tech s'han organitzat dos webinars a càrrec de professionals amb trajectòries destacades al sector TIC i que formen part dels equips d'empreses del Clúster. Iolanda Rubio, PR Digital & Community Builder de Movertis i Montserrat Sisteré, web developer a Studiogenesis; compartiran la seva experiència a través del canal de Youtube del TIC Sud el dia 18 de novembre. El programa inclou també tres xerrades telemàtiques a estudiants d'ESO, Cicles Formatius i Batxillerat del Camp de Tarragona. Les xerrades es faran el 25 de novembre i aniran a càrrec de Pili Llerena, analista de Robotic Process Automation a T-Systems; Irene Navarrete, responsable de comunicació i aliances de Grupo Castilla; i Eva Cros, tècnica de prospecció de la Fundación Esplai.
El Clúster TIC Catalunya Sud posa en marxa el programa Women Tech amb la voluntat de lluitar contra la bretxa de gènere al sector tecnològic i digital, contribuint a afavorir i fomentar la presència femenina en aquest àmbit professional. L'objectiu del TIC Sud és que el programa continuï creixent al llarg dels propers mesos per arribar cada cop a més joves i professionals. Aquest és, per tant, un pas més en el treball necessari per aconseguir canviar la situació actual, tenint en compte que el darrer informe sobre presència femenina al sector TIC elaborat per l'Institut Català de les Dones constata que les dones representen el 32,8% del total de persones ocupades en l'àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions a Catalunya.