Un total de vint-i-dues empreses associades al Clúster TIC Catalunya Sud s'han adherit a la convocatòria d'agents digitalitzadors dins la primera fase del programa Kit Digital impulsat pel Gobierno de España amb recursos provinents dels fons Next Generation. D'aquestes, la majoria ja han obtingut la certificació i altres estan en procés de rebre l'aprovació definitiva.
Com a agents digitalitzadors reconeguts, podran oferir serveis en l'àmbit de la transformació digital i solucions de digitalització per autònoms i pimes de menys de cinquanta treballadors de qualsevol sector d'activitat a través dels bons de 2.000, 6.000 i 12.000 euros per aquesta finalitat.
El Clúster TIC Catalunya Sud ha treballat per facilitar a les empreses associades tot allò necessari per accedir al programa. De fet, en aquest procés ha estat clau la tasca de la Cambra de Comerç de Reus i el seu suport tècnic a les empreses del territori. El Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, ha destacat la importància del programa "amb la voluntat de promoure la prestació de serveis digitals per part de les empreses de casa nostra a la resta del territori".
D'aquesta manera, es fomenta també que els recursos europeus a través del Kit Digital "arribin directament a les nostres comarques i empreses obrint noves oportunitats per elles". En aquest sentit, Novo ha remarcat el potencial del sector tecnològic de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i de les prop de setanta empreses i partners que formen part del TIC Sud per liderar aquest procés de transformació "tant necessari pel teixit productiu".
El programa Kit Digital està dotat amb 3.067 MEUR dels fons Next Generation i té per objectiu la digitalització de pimes, microempreses i autònoms. Des del Clúster TIC Catalunya Sud celebrem l'aposta per la digitalització i modernització del teixit productiu i seguirem treballant per contribuir en aquest procés de transformació. Així mateix, el TIC Sud manté el seu compromís amb les empreses associades per sumar i reforçar les oportunitats de creixement del sector TIC de les comarques de Tarragona.
El Clúster s'incorpora a l'European Cluster Collaboration Platform
L'European Cluster Collaboration Platform agrupa clústers tecnològics arreu del món i té per objectiu fomentar la col·laboració entre territoris i sectors. Formar-ne part situa al TIC Sud en una posició destacada per accedir a projectes d'àmbit internacional i incrementa la projecció de les empreses i partners associats al Clúster.
El Clúster TIC Catalunya Sud ha estat acceptat com a membre de l'European Cluster Collaboration Platform (ECCP) i passa a formar part del grup de clústers europeus amb presència en aquesta plataforma. L'ECCP té entre els seus objectius facilitar el treball entre clústers per connectar ecosistemes industrials europeus i internacionals. A més, busquen fomentar la innovació i els espais de treball en xarxa on compartir projectes i coneixement.
Aquesta plataforma esdevé també una finestreta única de referència per a les parts interessades de tercers països amb l'objectiu d'establir associacions amb homòlegs europeus. Formar part de l'European Cluster Collaboration Platform permetrà al TIC Sud tenir una major presència al mapa internacional i incrementarà les opcions de captar nous projectes tecnològics europeus i internacionals.
El Clúster Mànager del Clúster TIC Catalunya Sud, Sergi Novo, ha remarcat que formar part de l'ECCP "permet al TIC Sud fer un salt important al panorama internacional com entitat, a la vegada que aporta projecció i obre oportunitats per les prop de setanta empreses i partners que a dia d'avui en formen part". "Seguim en la línia de potenciar la participació en projectes d'àmbit internacional per situar al Clúster com un hub tecnològic de referència al sud d'Europa", ha afegit