En el camí de la innovació educativa, l'empresa tarragonina Magnore posa la tecnologia al servei de la formació de professionals. Especialistes en transformació digital de continguts i disseny de plataformes educatives amb software lliure; són pioners en la creació d'espais i itineraris formatius al sector de la salut Catalunya i a nivell internacional.
Magnore arrenca el curs estrenant oficines del carrer August de Tarragona, un trasllat motivat per la necessitat de créixer i fer espai a nous projectes. Un dels més destacats aquest 2022 és el seu salt definitiu a la creació de contingut formatiu propi per a empreses. Després d'haver posat en marxa cursos de productivitat i d'ús d'eines tecnològiques, obren una nova àrea centrada en la millora de competències d'equips i la incorporació de soft skills. "Crearem als cursos des d'aquí amb una empresa tarragonina que fins ara ho feia de manera presencial. Necessitàvem una sala on realitzar gravacions amb experts i crear els continguts des de dins", explica Juan Domingo Molina Gómez CEO i co-fundador de l'empresa.
"El nostre objectiu és que la gent aprengui, no vendre cursos. No som només una empresa tecnològica, tenim vocació docent"
Experts en e-larning, treballen la digitalització de l'aprenentatge i la creació de plataformes virtuals per formar professionals en actiu. Més del 70% dels seus projectes tenen a veure amb el sector sanitari i són, de fet, responsables de la formació per sanitaris que ofereix l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de la transformació dels espais digitals i cursos sobre donació i transplantament d'òrgans de l'Hospital Vall d'Hebrón. Han posat també el seu segell a projectes per l'administració pública, universitats, així com a cursos per grans multinacionals del sector logístic i industrial. Xavi Montaña, CTO i co-fundador de Magnore destaca que "digitalitzar no és fer un power point o un pdf; cal crear contingut i treballar el disseny visual a través d'infografies, animacions i gamificació".
Per Magnore és cabdal la sostenibilitat dels projectes, crear plataformes amigables amb software lliure, les mètriques d'aprenentatge i l'acompanyament en el procés. "No creem projectes perquè els clients siguin esclaus de la nostra empresa, al contrari! Volem fidelitzar-los pel servei que oferim, no per la tecnologia", assegura Juan Domingo.
"Digitalitzar no és fer un power point, cal crear contingut i treballar el disseny visual a través d'infografies, animacions i gamificació"
Posen l'accent en el segell humà de la seva feina i en la importància dels formats i experiències mixtes. En aquest sentit, Domingo explica que "l'on-line no ve a substituir el presencial ni al professorat, és un complement i no tot es pot digitalitzar. Suposa un canvi en la metodologia i cal adaptar-se".
Les xifres els avalen: superen els 700 cursos i la vintena de plataformes creades i han format a més de 50.000 alumnes a Espanya, Portugal, Itàlia, Regne Unit, Xina, Tailàndia, Filipines, Aràbia Saudita, Estats Units, Costa Rica o Colòmbia, entre d'altres. A l'horitzó de Magnore hi ha la formació de noves professions, adaptar equips a les noves necessitats de la indústria 4.0 i crear rutes turístiques virtuals gamificades. "El nostre objectiu és que la gent aprengui, no vendre cursos. No som només una empresa tecnològica, tenim vocació docent", afirmen.
L'equip és fonamental perquè cada projecte és un procés creatiu i suposa un debat intern. Per això el treball de Núria Pacheco, Graphic i UI/UX Designer; Aida Queralt, Digital Designer i CM; i d'Iván Puente, Frontend Developer és essencial. "No podríem fer res sense ells", apunta Domingo. Vuit anys després de l'arrencada de l'empresa l'objectiu és tenir un equip de deu persones en poc temps; una vintena a llarg termini. Domingo i Montaña destaquen també la importància de formar part del Clúster TIC Catalunya Sud. "És un segell de garantia formar-ne part i treballar amb altres empreses del Clúster. A Tarragona cal que les empreses ens comuniquem i el TIC Sud és un punt de trobada vital".
PERFIL PROPI:
Juan Domingo, CEO, i Xavi Montaña, CTO, són els co-founders de Magnore. Es van conèixer a la universitat fa 25 anys quan estudiaven enginyeria informàtica i han dedicat bona part del temps a donar classes mentre continuaven la seva formació tecnològica. Després de més d'una dècada treballant a l'administració pública van coincidir novament i van decidir apostar per aquest projecte en plena crisi. Són conscients de que un canvi cultural requereix temps i per això construeixen poc a poc però amb seguretat. Amb Magnore volen provocar un impacte social i contribuir també a posar Tarragona al mapa tecnològic.