Catorze startups de la Incubadora TIC de REDESSA han participat en el Demo Day que s'ha fet aquesta tarda al Foyer Marià Fortuny de firaReus Events. D'aquestes, onze formen part de la segona edició del programa que tot just s'acaba, i tres van participar en la primera edició. Entre els assistents en aquesta sessió hi ha hagut representació de Sabadell BStartup, Scale Lab de Crèdit Andorrà, Startsud Studio, ACCIÓ, Fundació URV, el Clúster TIC i PIMEC Baix Camp, entre d'altres.
De les onze startups de la segona edició de la Incubadora TIC que han participat en el Demo Day, el 64% ja tenen un producte o servei al mercat, mentre que el 36% restant estan en una fase prèvia a la sortida al mercat, desenvolupant pilots i identificant potencials clients.
Pel que fa al personal, en aquests moments, els projectes estan integrats per 57 professionals, 30 dels quals han estat contractats durant el període mentoria de la Incubadora TIC. La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, explica que
"una de les claus de l'èxit de la Incubadora TIC és que adapta el seu programa a les diferents fases en què es troben els projectes participants". En aquest sentit, hi ha diferències entre la contractació en funció del projecte, ja que algunes han doblat plantilla, mentre que d'altres, s'han mantingut amb l'equip inicial.
Pel que fa als objectius, a la Incubadora hi ha startups que preveuen quintuplicar la facturació i arribar al milió d'euros al 2023, mentre que d'altres fixen els seus objectius en la captació de clients i finançament, amb previsió de doblar els clients durant el 2023.
Les startups participants en la 2a edició de la Incubadora TIC han valorat amb un 8,9 de nota mitjana el programa i les mentories que han rebut durant aquests 6 mesos. Un dels punts que més valoren és la possibilitat de fer networking que es genera a l'entorn de REDESSA. Expliquen que la Incubadora TIC ha estat una oportunitat per crear xarxa, fer contactes i donar-se a conèixer. Un altre dels aspectes que puntuen molt positivament és l'accés a l'ecosistema de REDESSA i del Tecnoparc, en un entorn que qualifiquen de "dinàmic" i "fresc".
Un cop tancada aquesta segona edició de la Incubadora TIC l'equip de REDESSA treballa ja en l'edició de 2023. En aquest sentit, la principal novetat serà que la Incubadora tindrà una vertical dedicada exclusivament a les tecnologies alimentàries o foodtech. El foodtech ha experimentat un creixement de les inversions a l'Estat Espanyol d'un 220% en el darrer any, especialment en l'àmbit de la distribució, la proteïna alternativa i la digitalització de l'agricultura. Tal com ha explicat la regidora i consellera delegada, Teresa Pallarès, "d'aquesta manera continuem apostant per un sector que es consolida com a motor de dos sectors estratègics al nostre territori com són l'alimentari i el tecnològic impulsant el creixement d'startups que donin resposta a les empreses alimentàries i les ajudin a ser més competitives".
L'altra novetat de la Incubadora TIC de cara al 2023 és que serà anual i tindrà dues convocatòries ordinàries (de gener a juny i de juliol a desembre). A més, durant tot l'any les startups interessades a participar podran acollir-se a la convocatòria híbrida amb un bootcamp formatiu exclusivament online.