Una seixantena de persones han participat a Reus en una jornada on professionals i directives de destacades institucions i empreses tecnològiques han compartit les seves experiències. La necessitat d'introduir les disciplines STEM des de l'educació primària, implantar polítiques de diversitat i inclusió, consciència de gènere a l'empresa, trencar amb estereotips, acabar amb les microdiscriminacions i donar visibilitat a referents femenins actuals i propers; elements clau per impulsar la presència de dones al sector tecnològic.
La jornada Woman in Tech del TIC Sud ha posat el focus en la importància d'introduir la perspectiva femenina al sector tecnològic. Les professionals del sector que hi han participat han identificat diversos factors essencials per impulsar la presència de talent femení al sector. Entre ells hi ha la necessitat d'implantar polítiques de diversitat i inclusió, que les empreses preguin consciència de gènere i obrin camí, trencar amb estereotips, acabar amb les microdiscriminacions i afavorir la conciliació.
Així mateix, la introducció d'una alfabetització STEM inclusiva des de l'educació primària es situa com una eina imprescindible perquè les noves generacions evitin el biaix de gènere a l'hora d'escollir formacions científiques o tecnològiques. En la mateixa línia, donar visibilitat a referents professionals TIC femenins actuals i propers és també imprescindible per avançar cap a la igualtat al sector.
La jornada ha comptat amb la participació de Marta Clua, responsable de sector públic de Basetis; Marcela Varas, COO de NeedCarHelp i Chelo Fernández, cap d'Innovació Territorial del Mobile World Capital. La taula rodona d'expertes, moderada per Clara Brull de Grup CBS Quality, ha comptat amb Maria Luisa Muñoz, CTO de Grupo Castilla; Maria Santos del TIC Sud i CEO de Krush; Marina Prats, sòcia i gestora d'activitats Young IT Girls i Gestora de projectes de la Fundació I2CAT i Rosa Paradell, directora d'Innovació i transformació digital del sector públic d'I2Cat.
Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, ha destacat la importància de la jornada i ha posat l'accent en "la importància de la dona en la definició dels algoritmes que tindran un impacte en el futur". Per la seva banda, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo, ha destacat "el paper de l'administració com a garant de l'equitat i la importància d'impulsar el talent de proximitat". "Si vols, pots i ho pots fer des de la teva terra", ha afegit.
Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud, ha valorat molt positivament l'èxit d'assistència a la jornada i ha ressaltat la importància "d'impulsar iniciatives com el Woman in Tech per posar el focus en el talent femení i afavorir un ecosistema on el paper de les professionals femenines es reconegui".
La Jornada Woman in Tech celebrada a firaReus aquest dimarts ha reunit a una seixantena de persones. La iniciativa ha estat impulsada pel Clúster TIC Catalunya Sud i ha comptat amb la col·laboració de Sinergia, Secartys, la Fundació I2CAT, l'Ajuntament de Reus, Grupo Castilla, Basetis i REDESSA. L'esdeveniment ha estat possible també gràcies al suport de la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i l'Ajuntament de Reus.